1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "EKONOMİK PROGRAM, ÜLKE ŞARTLARINA GÖRE BELİRLENMELİ"
"EKONOMİK PROGRAM, ÜLKE ŞARTLARINA GÖRE BELİRLENMELİ"

"EKONOMİK PROGRAM, ÜLKE ŞARTLARINA GÖRE BELİRLENMELİ"

"Ekonomik program, ülke şartlarına göre belirlenmeli"

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, BRT’de yayınlanan Ekonomik Vizyon Programı’na konuk oldu…

2016-2018 Hükümet programı ile ilgili Ankara’da temaslarda bulunduğunu anımsatan Denktaş, konuyla ilgili olarak Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüştüğünü aktardı.

Zeybekci’ye KKTC ekonomisinin nasıl büyütülebileceği konusunda fikirlerini aktardıklarını ifade eden Denktaş, bunun ancak ekonomik entegrasyonla başarılabilineceği aksi takdirde reel sektörün öleceği konusunda hemfikir olduklarını anlattı.

Üretilen ürünlerin Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılmasının zorunlu hale geldiğini kaydeden Denktaş, Bakan Zeybekci ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Hellim konusunu da ele aldıklarını söyledi ve Türkiye’de üretilen hellimin artık KKTC’ye kayması gerektiğinin altını çizdi.

Ürün güvenliği konusuna da değinen Bakan Denktaş, Haziran ayından itibaren Türkiye’den gelen ürünlere güvenlik uygulamasına tabi tutulacağını; gelecek yıl itibarıyla da aynı uygulamanın yerli ürünlere yansıtılacağını aktardı.

Denktaş, Ankara ziyareti çerçevesinde Türkiye’ye ihraç edilen ürünlerin güvenliği ile ilgili bir ticari anlaşmaya da imza koyduklarını açıkladı.

Teşvikler konusuna da değinen Denktaş, Türkiye Ekonomi Bakanı Zeybekçi’ye KKTC’ye yatırım yapmak isteyen Türkiyeli işadamlarına teşvik verilirken KKTC’li işadamları ile ortaklık şartı getirilmesi gerektiğini anlattıklarını da söyledi.

KKTC’ye uygun bir ekonomik programın ülke şartlarına göre belirlenmesi gerektiğini bunun da yerli uzmanların elinden çıkmasının önemli olduğunu dile getiren Denktaş, bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma başlatıldığını kaydetti.

KKTC’ye su temini projesine de değinen Denktaş, suyun nasıl yönetileceğinin henüz netlik kazanmadığını belirtti…

Bu yönetimin bir çoklu ortaklık sistemiyle çözülmesi gerektiğini anlatan Denktaş, buna bir an önce karar verilmemesi halinde Türkiye’nin konuya müdahil olarak, “siz yapamıyorsanız bırakın ben yapayım” diyebileceği uyarısında da bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.