1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EKRANDA AĞZINI BANTLADI!
EKRANDA AĞZINI BANTLADI!

EKRANDA AĞZINI BANTLADI!

DP-UG tarafından aleyhlerine açılan davayı, ‘Basını susturmak’ olarak algılayan program sunucusu Nazmi Pınar, Kanal T’de ilginç bir protestoya imza attı.

A+A-

İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba’nın, Cumhuriyet Meclisi’nde gündeme getirdiği rüşvet iddiaları nedeniyle Kanal T ve program sunucusu Nazmi Pınar’ın da başı derde girdi. Meclis’teki iddialardan sonra Kanal T’de, Nazmi Pınar’ın sunuculuğunu yaptığı programa konuk olan Aslanbaba, Meclis’teki iddialarını burada da gündeme getirmişti. Kanal T ekranlarından Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ve DP-UG Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif tarafından kendisine rüşvet verildiğini iddia eden Ejder Aslanbaba’nın açıklamaları yüzünden Kanal T ve Nazmi Pınar hakkında dava açıldı. DP-UG tarafından aleyhlerine açılan davayı, ‘Basını susturmak’ olarak algılayan program sunucusu Nazmi Pınar, Kanal T’de yayınlanan Ana Haber’in ilk 20 saniyesinde ağzını siyah band ile kapatarak olayı protesto etti.

DENKTAŞ VE KAŞİF PANİK İÇİNDE
Konu hakkında kamuoyuna bir de açıklama yapan Nazmi, “Siyasi arenada kirliliğin hat safhaya ulaştığı bu dönemde yaşananları tüm iddialar ve ses bandları ile Kıbrıs Türk kamuoyuna ilk kez duyuran Kanal T'nin siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığı aşikardır. Görevi sadece doğru bilgiyi Kıbrıs Türk Halkı ile paylaşmak olan Kanal T'ye bu yayınından dolayı dava açmaya kalkan Serdar Denktaş ve Ahmet Kaşif'in çok acele ve panik içinde bir davranış biçimine girmeleri sonucu Kıbrıs Türk Basınına yönelik bir hareket tarzı geliştirdiğini görmekteyiz” dedi.

DİĞERLERİNİ DE DAVA EDECEKLER Mİ?

Söz konusu programda yayımlanan rüşvet iddiası ile ilgili tüm ses bandlarının gerek internet sitelerinde gerekse tüm KKTC ve Türkiye televizyonlarında gündem olduğunu ifade eden Pınar, “Serdar Denktaş ve Ahmet Kaşif acaba KKTC Meclisinde yaşanan ve ses bandları ile ortaya konan rüşvet iddiaları ile ilgili Türkiye'nin en önemli TV kanallarını da dava edecekler mi” diye sordu.

SUSACAK DEĞİLİZ
Pınar açıklamasını şöyle tamamladı, “Serdar Denktaş ve Ahmet Kaşif istedikleri için bu çirkin olayı ve iddiaları halkımızdan gizleyecek değildik. Onlar istediği için susacak da değiliz. Tamamen show ve gündem değiştirmek maksadı ile Kanal T'ye açılmaya çalışılan davanın da takipçisi olacağız. Bu olay özgür ve özel Tv kanallarını susturma girişimidir. Halkın bilgi edinme hakkının gasp edilmeye çalışılmasıdır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Yaşananları yine tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile Kıbrıs Türk halkı ile paylaşmaya devam edeceğiz”

 

StarKıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.