1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKREM YEŞİLADA’YA SON GÖREV
EKREM YEŞİLADA’YA SON GÖREV

EKREM YEŞİLADA’YA SON GÖREV

Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği değerli isimlerden müzik tarihçisi, besteci, öğretmen, diplomat, turizmci Ekrem Yeşilada, tedavi gördüğü Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

A+A-

28 Mayıs 1931 yılında Gönyeli’de doğan Ekrem Yeşilada’nın, Gönyeli İlkokulu’nda başladığı öğrenim hayatı, Lefkoşe Koleji ve ardından İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu Dış Ticaret-Konsolosluk Bölünden mezun olmasıyla tamamlandı.

Ekrem Yeşilada, müzik adamlığı yanında Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlılığıyla bilinen bir öğretmen, bir mukavemetçiydi aynı zamanda.

1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile birlikte, Ekrem Yeşilada öğretmenlikten ayrılarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’nde konsolos olarak görev almış, 21 Aralık 1963 olaylarının başlamasıyla Makarios yönetimi onun da görevine son vermişti. Bunu üzerine Ankara’da kurulan Kıbrıs Türk Cemaat Bürosu’nda müdür olarak görevlendirilmişti.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Çok sayıda eseri bulunan Ekrem Yeşilada’nın eserleri arasında, Kıbrıs’ta turizm-Kıbrıs’ta geleneksel Türk Müziği- Musiki Tarihimiz-History of Turkish Music isimli yayınlar da bulunmaktadır.

Ekrem Yeşilada, Seval Yeşilada ile evli olup Biri Deniz diğeri ise Engin adında iki çocuk sahibidir.

Beş değişik türde 15 beste yapan Ekrem Yeşilada’nın eserlerinde biri olan “Bir mendil aldım dereden” isimli Kıbrıs türküsü de, saz çalıp türkü söylemesiyle bilinen Türkiye Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından alınarak video klibi yapılmıştı.

Yaşamını yitiren Ekrem Yeşilada, bugün Lefkoşa İsmail Safa Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Kabristanı’nda toprağa verilecek.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.