1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKSİKLER, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE 2014 HEDEFLERİ
EKSİKLER, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE 2014 HEDEFLERİ

EKSİKLER, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE 2014 HEDEFLERİ

günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek,

A+A-

TOPLANTIDA EKSİKLER, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE 2014 HEDEFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin şube amirleri, bölge şefleri ve mühendisleriyle toplantıda bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bölgelerde yer alan şubelerin eksikliklerinin tespit edilip çözüm önerilerinin ortaya konulduğu toplantıda, 2014 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler masaya yatırıldı.

Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde yapılan ve Çevre Yasası altında yer alan tüzük çalışmaları ile ilgili Bakan Bakırcı'ya bilgi verilen toplantıda, Özel Çevre Koruma Bölgelerinin kapsamının geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar da konuşuldu.

HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ÖNLEMLER

Toplantıda hava kirliliğine karşı alınacak önlemlerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulurken özellikle sobaların yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde, hangi tür yakacakların kullanılabileceği ve baca sistemleri ile ilgili bilgilendirme broşürlerinin dağıtımının genişletilmesi kararlaştırıldı.

Doğal arıtma tesislerinde varolan eksikliklerin tespit edildiği toplantıda, bu tesislere ek yatırım yapılması gerekliliği sonucu ortaya çıktı.

Toplantıyı değerlendiren Bakan Bakırcı, günlük çevre sorunlarına çare üretmede etkili olamaması yanında, ekonomik ivme ve kalkınmaya bağlı etkenler nedeniyle Çevre Yasası’nın yeterli olmayışından dolayı ilgili yasada yapılacak değişikliklerin tartışıldığını belirtti.

Bakırcı, dairenin tüm birimlerinin kendi bölümlerine göre yasaya eklenmesi ya da çıkarılması gereken hususları rapor halinde bildirdiklerini, bütün bu veriler ışığında yasada gerekli değişiklikleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Bakan Bakırcı ayrıca, 1997'den beri kullanılan ÇED Tüzüğü’nün de günün ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, tüzüğün yeniden şekillendirilerek en kısa sürede Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ifade etti.

Toplantıda Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları ve Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel de hazır bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.