1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL ÖPMEKLE OLMAZ
EL ÖPMEKLE OLMAZ

EL ÖPMEKLE OLMAZ

Suça itildiler ....Vicdan muhasebesi yapmalıdır dedi ve ekledi:

A+A-

Eski Başbakanlardan İrsen Küçük,  ‘sahte talimatname’ hazırlayarak imzasını taklit eden  Emekli Müsteşar ve Kamu Hizmeti Komisyonu eski Üyesi Mustafa Tokay ile Sınav Komisyonu eski Başkanı Emir Emirkanı’nın 4’er ay hapislikle cezalandırılması kararına saygılı olduğunu söyledi.

İrsen Küçük, Tokay ile Emirkanı’nın  ‘evrak sahtelemek’  ve  “sahte evrakı tedavüle sürmek’ suçlarından yargılandıklarına dikkat çekti. Küçük“zeten bunlardan biri gelip benim elimi öpmüş ve af dilemiştir. Ben vicdanen affettiğimi söyledim. Fakat bir ülkenin Başbakanının imzasını taklit ediyorsun bu ciddi bir suçtur. Hukuken cezası neyse çekilecektir. Bunu o zaman da söylemiştim” dedi.

Suça itildiler

Uzun yıllar üst düzey bürokratlık yapmış kişilerin bu duruma düşmesinin üzücü olduğunu belirten Küçük şöyle dedi:

 “Yargının kararına saygılıyız.Bu insanlar suçlarını itiraf etmişler ve bir tanesi bana gelerek elimi öpüp af dilemiştir. Ben onu vicdanen affettim ama yargı süreci devam edecek diye o zaman da açıklamıştım. Bir ülkenin Başbakanın imzanı taklit ettiler. Siyasi olmayan bu arkadaşlar siyasi olan birileri tarafından bu yola itildiler ve bu suçu fiilen işlediler.İnsan üzülüyor tabi, uzun yıllar görev yapmış kişilerin böyle durumlara düşmesi üzücüdür. Ama hukuk ne derse o oluyor işin sonunda.”

Siyasi bir olay

Bu  olayın sadece adli değil aynı zamanda siyasi bir olay olduğunu söyleyen İrsen Küçük “olayla ilgili gazetelerde yazılanlara bakıldığı zaman ve mahkemenin olayı yorumlayış şekli ele alındığı zaman; net bir şekilde siyasi olduğu  görülmektedir”dedi.

Mustafa Tokay ile Emir Emirkanı’nın üst düzey bürokrat olduklarını sık sık anımsatan İrsen Küçük şöyle devam etti:

“ Bu arkadaşlar benim siyasi rakiplerim değillerdi. Ama bazı siyasiler tarafından bu suça itildiler. Bazı siyasiler bu bürokrat arkadaşları suça yönlendirdi. Şimdi onlar cezalarını çekiyorlar ama onları bu yola itenler ve mağduriyetlerini yaratanlar herhalde vicdan muhakemesi yaparlar diye düşünüyorum.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.