1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL - SEN AKILLI SAYAÇ SÜRECİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK
EL - SEN AKILLI SAYAÇ SÜRECİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

EL - SEN AKILLI SAYAÇ SÜRECİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

KIB-TEK’e ait sayaçların “akıllı sayaç” olarak bilinen uzaktan erişimli, tarifelendirilebilir, çok fonksiyonlu yeni tip sayaçlarla

A+A-

KIB-TEK’e ait sayaçların “akıllı sayaç” olarak bilinen uzaktan erişimli, tarifelendirilebilir, çok fonksiyonlu yeni tip sayaçlarla değiştirilmesi yönünde 2008 yılında Avrupa Birliği ilgili fonundan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na 21 800 adet sayaç, altyapısı ile birlikte hibe etmiş ve bu tür sayaçların AB standartlarına uygunluğuna özel dikkat çekmişti.

Sisteme takılan sayaçların sağladığı avantajların bilincinde olan sendikamız EL-SEN, KIB-TEK’in AB standartlarında aranan özelliklere sahip sayaçların temin edilmesi uygulamasına tam destek vermiş ve vermeye de devam edecektir.

KIB-TEK Yönetim Kurulu yukarıda vurgu yaptığımız standartlarda “akıllı sayaç” temini için ihaleye çıkmış ve standartları ve aranan şartların neler olacağını çıkılan ihale şartnamesinde belirtiştir.

Bu adım hem KIB-TEK’in hem de halkımızın çıkarlarını gözeten bir tutumdur ve bu yaklaşımda istikrarlı bir şekilde pozisyon almaya devam edilmelidir. Bazı rant grupları ve siyasi çevrelerin standart dışı “akıllı sayaç”ların alınmasını temin için yaydıkları dedikodular ve yapmaya çalıştıkları siyasi baskılara boyun eğilmemelidir.

Boyun eğilmesi halinde veya boyun eğdirtilmesi halinde sendikamız buna da sessiz kalmayacak ve gerek kurumun gerekse halkımızın çıkarlarını korumaya devam edecektir.

Toplu iş sözleşmesi ile AB ilkelerinden olan ,Sosyal Dialog kavramının olmazsa olmazlarından olan çalışanların önemli karar alma süreçlerinde temsil edilmeleri yönünde bundan böyle kurumun ihale ve ihalelerin değerlendirilmesi ilgili komisyonunda EL-SEN de 2 temsilcisi ile temsil edilecektir.

EL-SEN kurum ve halkımızın menfaatlerini koruma yönünde şeffaflık ve olası herhangi bir usulsüzlüğün halkımızla derhal paylaşılması yönünde davranacaktır.

Bazı rant çevreleri ve bazı siyasilerin bu bilgiler ışığında henüz ihaleye yeni çıkılmış olmasına rağmen, ağır suçlamalarla süreci baltalamaya çalışmalarını üzülerek gözlemlemekteyiz.

EL-SEN, “akıllı sayaçların” yaygınlaştırılmasından yana olmaya ve bu yönde, standartları gözeterek, KIB-TEK yönetim kurulunun çıkmış olduğu ihaleyi kararlılıkla desteklemeye devam edecektir.

Çağlayan Cesurer

EL-SEN Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.