1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL-SEN, BİRİKİM ÖZGÜR’ÜN AKSA’YLA İLGİLİ AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ
EL-SEN, BİRİKİM ÖZGÜR’ÜN AKSA’YLA İLGİLİ AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

EL-SEN, BİRİKİM ÖZGÜR’ÜN AKSA’YLA İLGİLİ AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

El-Sen, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesiyle ilgili yapılan baskıların...

A+A-

El-Sen, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesiyle ilgili yapılan baskıların, “Aksa şirketine çıkar sağlamak, Kuzey Kıbrıs’ın enerji ihtiyacını tamamen özel bir şirkete devretmek, toplumu en stratejik üretimi olan enerji üretimden koparmak, Aksa şirketine milyonlarca dolar ek kazanç sağlamak için" yapıldığını iddia etti.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı açıklamada, CTP-BG milletvekili Birikim Özgür’ün konuya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, “AKSA’nın KIB-TEK’e yapmış olduğu öneriden, 2010 yılında kablo ile ilgili hazırlanan çalışma raporundan, TC tarafının ne istediğinden haberi olup olmadığını” sordu.

Cesurer açıklamasına şu şekilde devam etti;

“Eğer varsa ve buna rağmen kabloyu savunuyorsa ki öyle görünüyor. Topluma bu güne kadar ihanet edenlerle işbirliği görevini üstlenmiş olanlardan sayın Birikim Özgür’ün farkı ne olur. Bu kadar bilmişçesine yaptığı açıklamada 30 yıl boyunca elektrik fiyatlarının artarak devam edeceği bir anlaşmaya zorlanıldığını halen daha öğrenememiş ve basına açıklama yapıyorsa bilmelidir ki statükonun devamı için,  statükoya koltuk değneği görevini üstlenmiştir.”

Bunun Kıbrıs Türk halkına ihanetle eş anlamlı olduğunu iddia eden Cesurer,  “ Aksa şirketine sağlanan imtiyazları ortadan kaldırmaya dönük çalışmaları beklerken, bunu katmerli olarak artırmaya çalışanlarla birlikte hareket etmeye çalışanları dün de bugünde gördüklerini savundu.

Cesurer şöyle dedi: “Oysa görmek istediğimiz halkın çıkarını savunacak enerji maliyetlerini aşağıya çekecek doğruları ortaya koyacak siyasilerdir. Eğer Birikim Özgür’ün elinde Mühendislik, Fizibilite raporları varsa, siyasal riski nedir bunlarla ilgili verileri varsa toplumla paylaşsın."

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.