1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL- SEN BUGÜN BAŞBAKANLIK'TA EYLEM YAPACAK
EL- SEN BUGÜN BAŞBAKANLIK'TA EYLEM YAPACAK

EL- SEN BUGÜN BAŞBAKANLIK'TA EYLEM YAPACAK

EL- SEN bugün Başbakanlık'ta eylem yapacak

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası bugün Başbakanlık önünde eylem gerçekleştiricek. Açıklama şöyle:

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), Kıbrıs Türk Halkının enerji konusunda karşı karşıya kaldığı ve kalabileceği sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerini sunmaya devam etmektedir. Bu bağlamda 07/11/2014 tarihinde Saat 10:00’ da Başbakanlık önünde EL-SEN yönetim kurulu olarak yapılacak eylemle hükümete bir dizi sorular sorulacaktır.

Bu şekilde hem hükümetin, hem de halkımızın enerji konusunda izlenen politikasızlığa ve bilim ve araştırma dışı yapılmak istenenlere dikkat çekilecektir.

KIB-TEK’in ÖZERKLEŞTİRİLMESİNE ilişkin olarak EL-SEN tarafından hazırlanan yasa taslağı muhalefette oldukları günlerde CTP ve DP milletvekillerinin imzaları ile öneri olarak KKTC Meclisi’ne sunulmuştu.

Bu imzaların mürekkebi henüz kurumamıştır. Hükümet programlarında KIB-TEK’in ÖZERKLEŞECEĞİNE ilişkin düzenleme olduğu yerde durmaktadır.

ÖZERKLEŞTİRİLECEK bir KIB-TEK bırakmama politikasının benzeri KTHY’de de izlenmişti. KTHY önce yok edilmiş ve sözde yerine yenisi kurulacak denerek halkımız avutulmak istenmişti. Ancak gerçekler ortadadır. KTHY talan edilircesine yok edilmiş, ulaşım daha da pahalılanmış ve en önemlisi toplumsal bir varlık ortadan kaldırılmıştır. Benzerinin KIB-TEK’te de yaşanmasına asla izin verilmeyecektir.

Bu mücadelede halkımız, demokrat ve yurtsever kişi ve kuruluşlar yanısıra medya mensuplarımızın da konuya olan ilgilerini sürdüreceklerine inanıyoruz.

 

ÇAĞLAYAN CESURER

EL-SEN YÖNETİM KURULU (a)

BAŞKAN

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.