1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EL-SEN DİLEKÇE SUNUYOR
EL-SEN DİLEKÇE SUNUYOR

EL-SEN DİLEKÇE SUNUYOR

EL-SEN, yarın Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun hakkında araştırma yapılması için, Hukuk Dairesi, Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Sayıştay Başkanlığı’na dilekçe sunacak.

A+A-

EL-SEN, yarın Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve şirketi ile Kıb-Tek ilişkileri hakkında araştırma yapılması için, Hukuk Dairesi,  Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Sayıştay Başkanlığı’na dilekçe sunacak.

EL-SEN Yönetim Kurulu adına açıklama yapan EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, konu ile ilgili şunları kaydetti:

Sendikamız EL-SEN, yarın (12 Haziran Çarşamba) sırası ile saat.10.00’da Hukuk Dairesi, saat.10.45’de Başbakanlık Denetleme Kurulu ve saat.11.30’da Sayıştay Başkanlığı’na sunacağı dilekçeler ile; KIB-TEK’ten sorumlu Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn. Sunat Atun’un, Anayasa’mızın 86’ncı maddesi ve buna bağlı olarak 52/1987 Sayılı Siyasal Kamu Görevlileri Yasası’nın milletvekilliği ile bağdaşmayan görevlere ilişkin amir düzenlemelerine rağmen, % 85 oranında büyük hissedarı olduğu A&S Atun Ltd. aracılığı ile KIB-TEK’in sözleşme yaptığı AKSA Enerji Üretim AŞ. ile ekonomik ilişki içerisinde bulunmayı sürdürmesini, diğer yandan, 6 Şubat 2012 tarihli Sayıştay Raporu ile belgelenmiş olan zararlarına rağmen mevcut sözleşmenin AKSA Enerji Üretim AŞ. lehine değiştirilmesi için KIB-TEK Yönetim Kurulu ve Hükümet düzeyinde baskı yapması konularını araştırmasını talep edecektir.

Diğer yandan KIB-TEK Yönetim Kurulu hakkında da; KIB-TEK ile AKSA Enerji Üretim AŞ. arasındaki Kalecik II Sözleşme kurallarını kamusal sorumlulukla bağdaşmayacak şekilde görmezden gelerek uygulamamış ve/veya geç uygulamış olması bunun yanı sıra, Elektrik İnkişaf Yasası (Fasıl 171) hilafına usulsüz ve KIB-TEK’i zarara sokacak kararlara imza atmış olması nedeniyle soruşturma talebinde bulunacaktır.

 

Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.