1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EL-SEN: “SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ VE DİRENECEĞİZ”
EL-SEN: “SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ VE DİRENECEĞİZ”

EL-SEN: “SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ VE DİRENECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen)...

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), KKTC’nin Anayasası, yasaları ve diğer mevzuatı ile bir hukuk devleti görünümünde olmasına rağmen, hukuksuzluğun hukuk olduğu bir devlet yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, buna seyirci kalmayacaklarını ve direneceklerini söyledi.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, yaptığı yazılı açıklamada, KIB-TEK’in, kendine ait mevzuatla yönetilmekte olduğunu hatırlattı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yüzde 85 hisse ile büyük ortak olduğu şirketinin, enerji üretimindeki AKSA isimli şirkete yakıt sağlayan gemilerin acenteliğini yapmakta olduğunu ve ne kadar fazla yakıt O kadar fazla kazanç demek olan bir ilişki içerisinde bulunduğunu ileri süren Cesurer, “Yani AKSA ne kadar çok garantili alım ile elektrik üretirse Sayın Bakan o kadar fazla kazanç elde etmektedir. AKSA ile ekonomik çıkar ilişkisi içerisinde olan Sn. Bakan bir yandan bu gerçeği Meclis kürsüsünde kabul ettiğini açıklayarak bunu olağan bir halmiş gibi ifade etmeye çalışmakta diğer yandan ise AKSA’nın üretim miktarını artırmak için KIB-TEK Yönetim Kurulu’nu kendi Bakanlığında toplayarak baskı ile bu yönde karar aldırtmakta hiçbir sakınca görmemektedir” iddiasında bulundu.

Başbakan İrsen Küçük’ün Atun’u Gazimağusa İlçe Başkanlığı’nı kaydeden Cesurer, “Yani bilerek ve isteyerek KIB-TEK’ten sorumlu olan Bakanı daha fazla kazanç elde etme politikası uygularken ödüllendirmiştir” görüşünü öne sürdü.

“AKSA ile KIB-TEK arasındaki sözleşmeye göre AKSA hisse devrinden önce KIB-TEK’in onayını almalıdır. Yani önce devret ve izin arkadan gelsin uygulaması sözleşme dışıdır” diyen Cesurer, iddialarını şöyle sürdü: “Durum bu kadarla da kalmamaktadır. Sayıştaylık, Hukuk Dairesi’nin Başsavcısı, Başbakanlık Denetleme Kurulu, Maliye Bakanlığı müfettişleri ve diğer sorumlu makamlar bu gerçekleri duymakta, öğrenmekte ancak hukuksuzluğa bugüne kadar dur denmemektedir. Bu sessizlik iyiye işaret değildir.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.