1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELBASAN ANILDI
ELBASAN ANILDI

ELBASAN ANILDI

Ahmet Elbasan, 13. ölüm yıldönümünde İskele Kabristanlığı’ndaki kabri başında anıldı.

A+A-

Demokrat Parti milletvekili iken 2001 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Ahmet Elbasan, 13. ölüm yıldönümünde İskele Kabristanlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, bazı DP-UG ve UBP milletvekilleri, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Elbasan’ın ailesi ve yakınları katıldı.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, törende yaptığı konuşmada, Ahmet Elbasan’ı şahsen tanımadığını ancak, arkasında bu kadar seveni olan bir kişinin mutlaka övgüye değer olduğunu ifade etti.

Akça, “Bu kadar seveni olanın gittiği yer de iyi bir yerdir. İnşallah mekanı cennettir. Güzel bir insanmış ki bu denli iz bırakmış” dedi.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, 80’li yıllarda tanıştığı Ahmet Elbasan’la 90’lı yıllarda yollarının siyasette kesiştiğini belirtti.

Kaşif, “Bize düşen görev onun bıraktığı emanetlere ve değerlere sahip çıkarak, idealleri doğrultusunda devlete ve insanlığa hizmet etmek” dedi.

Kaşif, parti ayırt etmeksizin arkadaşları olarak Elbasan’ın inandığı değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

TÖRE

UBP Milletvekili Zorlu Töre de,  merhum Ahmet Elbasan’ın, en yalın tabirle bir Türk milliyetçisi olduğunu belirterek, “'Ne Mutlu Türküm Diyene' ifadesinde hareket eden, bizlere örnek olan bir arkadaştı” dedi.

Töre, Elbasan’ın arkasında 4 çocuk ve bir eşin yanısıra binlerce dost ve arkadaş bıraktığını belirterek, “Onun beklediği, KKTC Devleti’ne, vatan topraklarına, millete, şehitlere ve gazilere  sahip çıkmaktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.