1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELCİL: “ALDIĞINIZ EMEKLİ MAAŞLARINI AÇIKLAMAZSANIZ BİZ AÇIKLAYACAĞIZ”
ELCİL: “ALDIĞINIZ EMEKLİ MAAŞLARINI AÇIKLAMAZSANIZ BİZ AÇIKLAYACAĞIZ”

ELCİL: “ALDIĞINIZ EMEKLİ MAAŞLARINI AÇIKLAMAZSANIZ BİZ AÇIKLAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil...

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil “Göç Yasası”yla ilgili sendikanın ortaya koyduğu 22 maddelik ekonomik açılımlar arasında yer alan 4 bin 500 TL’nin üzerinde emekli maaşı alanlardan vergi alınmasının arkasında olduklarını yineledi.

Elcil, gazete ilanı veren emekli dernekleri başkanlarını aldıkları emekli maaşlarını açıklamaya davet etti ve bunu yapmamaları halinde kendilerinin maaşları açıklayacaklarını bildirdi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “’Göç yasası’na karşı söylem ve eylemlerin devam ettiği, hükümetten gerçek anlamda bir tepki gelmediği bir dönemde, rejimden beslenenlerin kendi çıkarlarına dokunulmasından rahatsız olduklarını” savundu.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi adına bir gazetede çıkan ilanın “rejimden beslenenler” adına önemli bir tarihi belge olduğunu iddia eden Elcil, “2011 yılından sonra uygulamaya giren ‘Göç Yasası’na bağlı olarak gençlerin sefalet ücretlerine layık görülerek ülkeden göç etmeye zorlanırken, seslerini çıkarmayanların, kendi yarattıkları ve nemalandıkları rejime dokunulunca rahatsız olduklarını” savundu.

Elcil açıklamasında “Anlaşılan odur ki bu rejimi kendilerinin geleceğini garanti etmek için kurdular. Oysa bizim derdimiz Kıbrıs Türk toplumunun varlığıdır ve toplumumuz gençlerimizin bu ülkede tutunması ile varolacaktır. Yarattığınız bu düzenin suçlusu gençlermiş gibi hareket ederek, ‘altında kalanın boynu kopsun’ mantığı ile rejimin ekonomik sıkıntılarını gençlerimizin sırtına yıkmak en büyük sorumsuzluktur.” ifadelerini kullandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.