1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELCİL, KAMU HİZMETİ KOMİSYONU’NU ELEŞTİRDİ
ELCİL, KAMU HİZMETİ KOMİSYONU’NU ELEŞTİRDİ

ELCİL, KAMU HİZMETİ KOMİSYONU’NU ELEŞTİRDİ

Şener Elcil, öğretmenlerin terfileriyle ilgili yaşanan sürecin; "motivasyon bozan,

A+A-

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, öğretmenlerin terfileriyle ilgili yaşanan sürecin; "motivasyon bozan, adalet duygusunu sarsan ve Kamu Hizmeti Komisyonu’na olan güveni ortadan kaldıran" bir yapıya dönüştüğünü savundu.

Elcil, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, terfilerle ilgili icraatlarını” protesto ederek,  yapılacak terfi sınavlarının “şaibeli olduğunu” öne sürdü. Elcil, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu eleştirerek, komisyonun "Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan talimat aldığını" iddia etti.

2011 yılında yapılan terfilerin şaibeli bir şekilde sonuçlanmasıyla, mahkemenin ilgili sınavı ve sonucunu iptaline varan süreçte yaşananların, ders vermemiş göründüğünü belirten Elcil, önümüzdeki günlerde yapılacağı duyurulan terfilerle ilgili münhal duyurusunun dördüncü kez uzatılmasının öğretmenler arasında terfilerle ilgili yine şaibe olacağı inancını doğurduğunu söyledi.

Elcil, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 29 Nisan – 23 Mayıs olarak duyurduğu müdür ve müdür muavini münhallerine başvuruyu önce 4 Haziran’a, daha sonra 23 – 27 Haziran’a en son olarak da 21 – 22 Temmuz’a kadar uzatmış olması, yapılacak olan terfi sınavına olmayan güveni de tamamen ortadan kaldırmıştır” dedi.

Terfilerle ilgili başvurular kabul edilip, kriter değerlendirmeleri yapılıp, açıklanarak itiraz süreci bile tamamlandıktan sonra tekrardan müracaat alınmasının, kriter puanları ile oynanmasına fırsat yarattığını ileri süren Elcil, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun kaybettiği güvenin, bu uygulamayla tamamen ortadan kalktığını savundu.

Elcil açıklamasına şu şekilde devam etti;

“7 Temmuz’da yapılan sınavı tüm öğretmenlere açmayan anlayış, takip ettiği yöntemle şimdi de öğretmenlerle alay etmektedir. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun  sonucu önceden belli bir sınav yapmasına gerek yoktur. Oldu olacak sınavda müdür ve müdür muavini olanlara soruları da vererek, bu oyunu daha da açık oynasınlar! Bilinmelidir ki sınav erteleme oyunu ile ortaya konan anlayış, bu sınavlara olan güveni tamamen ortadan kaldırdığı gibi, öğretmenlerimiz arasındaki çalışma, başarıyı ve motivasyonu da ortadan kaldırmıştır”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.