1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELÇİLİKTE SON GÜN İZDİHAM YAŞANDI
ELÇİLİKTE SON GÜN İZDİHAM YAŞANDI

ELÇİLİKTE SON GÜN İZDİHAM YAŞANDI

Elçilikte son gün izdiham yaşandı;

A+A-

 

Yağmurlu havaya aldırmadan Lefkoşa’daki elçilik binasına akın eden yüzlerce seçmen, uzunca bir süre kuyrukta bekledikten sonra, Türkiye’deki seçim için oylarını kullandı

Türkiye Cumhuriyeti’nde (TC) 1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kayıtlı seçmenler dün saat 21.00’e kadar oylarını kullandı.

Türkiye’de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem milletvekili seçimleri için KKTC’de oy kullanmanın dün son günü olması nedeniyle seçmenler sabah saatlerinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin yolunu tuttu.

Lefkoşa'da kurulan 5 sandıkta sabah 10.00'da oylarını kullanmaya başlayan vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle elçilik binası ve etrafı tarihi bir gün yaşadı.

Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde uzun kuyruklar oluşturan seçmenler oy kullanmak için saatlerce bekledi.

Yağmurlu havanın zaman zaman etkili olmasına ve ıslanmalarına aldırmayan vatandaşlar sıraları geldiğinde oylarını kullandı.


Ülkeye hayırlı olsun

Oy kullanma işlemini son güne bırakanların büyük çoğunluğu, çalıştıkları ve hafta içi elçiliğe gelemedikleri için pazarı beklediklerini söyledi.

Oylarını kullanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaklaşık 90 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu KKTC'de, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanma oranının, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçime göre oldukça yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.