1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTİK KURUMU ÖZERKLEŞECEK ANCAK ÖNCE !
ELEKTİK KURUMU ÖZERKLEŞECEK ANCAK ÖNCE !

ELEKTİK KURUMU ÖZERKLEŞECEK ANCAK ÖNCE !

Başbakan Yorgancıoğlu'ndan önemli açıklamalar;

A+A-

ATUN: “KKTC’DE ŞU AN YOLUNDA GİDEN TEK ŞEY UBP’NİN YAPTIĞI YATIRIMLARIN DEVAMI VE KIBRIS KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELERDİR”

YORGANCIOĞLU: “ELEKTİK KURUMU ÖZERKLEŞECEK ANCAK ÖNCE ELEKTRİK SİSTEMİNİ YÖNETECEK ÜST KURUL KURULACAK. ÇALIŞAMLAR SÜRÜYOR. BU KONUYLA İLGİLİ BİR GRUP TÜRKİYE’YE GİTTİ”

Meclis Genel Kurulu’ndaki gündem dışı konuşmalar Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’un “Hükümetin İcraatları” konulu konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında hükümetin icraatlarını eleştiren Atun, siyasette tutarsızlık ve iki yüzlülük olduğunu savundu, iktidarın geçmişte verdiği sözleri bugün görmezden geldiğini söyledi.

Atun, meclis önünde yapılan eylemlere ve elektrik konusuna değinerek, ülkeye kabloyla elektrik getirilmesi projesine dikkat çekti, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu geçmişte verdiği sözleri tutmamakla suçladı.

“KKTC’DE ŞU AN YOLUNDA GİDEN TEK ŞEY UBP’NİN YAPTIĞI YATIRIMLARIN DEVAMI VE KIBRIS KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELERDİR”

Vakıflar Bankası hakkında Meclis’e soru önergesi de sunan Sunat Atun, “KKTC’de şu an yolunda giden tek şey UBP’nin yaptığı yatırımların devamı ve Kıbrıs konusundaki görüşmelerdir” dedi.

Hükümetin ölü doğduğunu savunan Atun, çöküşlerin zamlarla başladığını söyledi, “CTP ideolojik söylemini icraatlarına yansıtmıyor” ifadesine yer verdi.

Atun’dan sonra söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, UBP’nin kamuoyuna söyledikleriyle yaptıklarının çeliştiğini ancak bunu yine de kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyledi.

Meclis önünde yapılan eylemlere değinen Yorgancıoğlu, kapılarının herkese açık olduğunu ifade ederek, “Bu sistemin düzeltilmesi gerek” dedi, kamu reformu için attıkları adımlardan söz etti.

Elektrik Kurumu konusundaki düşüncelerinde değişiklik olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, “Enerjide tüzüğün çıkarılması ilk adımdır. Ülkeye kabloyla elektrik getirilmesine karşı çıkmadık. Nasıl olacağı konusunda kararları biz vereceğiz. Elektik Kurumu özerkleşecek ancak önce elektrik sistemini yönetecek üst kurul kurulacak. Çalışmalar sürüyor. Bu konuyla ilgili bir grup Türkiye’ye gitti” dedi.

UBP döneminde başbakanlığa alınan bir araçla ilgili savcılığa yazı gönderdiklerini ve aracı iade ettiklerini ifade eden Özkan Yorgancıoğlu, Vakıflar Bankası’nda yaşanan gelişmelere de değindi.

Eleştirileri gerçek zeminde gündeme getirmek gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, UBP döneminde Vakıflar Bankası’nda atanan Yönetim Kurulu Başkanı’nın istihdamların usulsüz olduğunu Siber Hükümetine bildirdiğini anımsattı.

Yeniden kürsüye çıkan Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun söylediklerine yanıt verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.