1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTİRİK ZAMMININ ARDINDAN
ELEKTİRİK ZAMMININ ARDINDAN

ELEKTİRİK ZAMMININ ARDINDAN

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, elektirik zammının ardından yaptıkları sivil itaatsizlik çağrısını yineledi.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, elektirik zammının ardından yaptıkları sivil itaatsizlik çağrısını yineledi.

İzcan, açıklamasında, CTP- BG Milletvekili Tufan Erhürman’ın elektirik zammının anayasaya aykırı olduğunu CTP- BG’nin Genel Sekreteri Asım Akansoy’un da yapılan zammın insafsızca olduğunu söylediğini savunarak, “Ortada bir hırsızlık ve bir usulsüzlük vardır. Biz muhalefet partisi olarak sivil itaatsizlik çağrısı yaptık. Neden bu garipseniyor. Hükümet Anayasaya aykırı davranıp, yasal olmayan kararlar alabiliyorsa, vatandaş da yasal olmayan kararlara uymama hakkını kullanır” dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar ve diğer siyasi partilerle istişare sağlayacağını ve Kıbrıslı Türklerin  hayatını bir gecede yüzde 30 oranında pahalılaştıran bu zamma karşı halkı ve tüm örgütleri birlikte mücadeleye çağıracaklarını belirten İzcan, halk düşmanı politkıların ancka birlikte hareket edilerek geriletilebileceğini kaydetti.

Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın devletin kuruma hiçbir borcu yok açıklamasının da aldatıcı olduğunu ileri süren İzcan, “Elimizde KIB-TEK’ten aldığımız resmi belgeler var. Devletin ve kurumlarının kuruma olan toplam borcu, yani kurumun maliyeden toplam alacağı 68.5 milyon Türk  Lirasıdır. Kurumun toplamda 518 milyon TL alacağı vardır. Bunları kalem kalem verebiliriz. Bu hukuksuzluk ve düzensizlik içerisinde fatura dar gelirliye kesilmiş, bu zamla hayat kalitesi biraz daha düşürülmüştür. Kurumun daha verimli çalışması için gereken önlemler almak yerine günü kurtaracak ciddiyetten uzak kararlar alınıyor. Elbette ki biz buna karşı direnceğiz. Bunu ödemeyi kabul etmeyeceğiz” dedi.

Halka da çağrıda bulunan İzcan, “Geri adım atmayacaklar ve yaptıkları hukuksuzluğu savunmaya, uygulamaya devam edeceklerse buna karşı mücadele etmek de boynumuzun borcudur. Yapılan hırsızlıkların bedelini ödemeye mecbur değiliz” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.