1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİĞE YAPILAN ZAM “HESAPSIZ” VE “İNSAFSIZ”
ELEKTRİĞE YAPILAN ZAM “HESAPSIZ” VE “İNSAFSIZ”

ELEKTRİĞE YAPILAN ZAM “HESAPSIZ” VE “İNSAFSIZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, elektriğe yapılan zammın “hesapsız” ve “insafsız” olduğunu iddia etti.

A+A-

“HÜKÜMETİN YÜZDE 30’LUK ZAM KARARINI GÜNDEMDEN DÜŞÜRME GAYRETİ, AMAÇLARININ TAM TERSİNE MASKELERİNİN ÇOK DAHA ERKEN DÜŞMESİNE HİZMET ETMEKTEDİR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, elektriğe yapılan zammın “hesapsız” ve “insafsız” olduğunu iddia ederek, “Hükümetin yüzde 30’luk zam kararını gündemden düşürme gayreti, amaçlarının tam tersine maskelerinin çok daha erken düşmesine hizmet etmektedir” dedi.

Özgürgün, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na “Bu kararınızı bir kez daha gözden geçiriniz” çağrısında bulundu.

“BU KARARINIZI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİNİZ”

Hüseyin Özgürgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Başbakanın ‘kaçınılmaz, zaruriyet’ diyerek açıkladığı zammı, partisinin Genel Sekreteri ‘gereksiz insafsızlık’, genç milletvekilleri ‘Anayasaya aykırı’, ‘Yalnız başına zam cinayet’ diye yorumlamaktadırlar.

Ülke ekonomisinin tüm sektörlerinin en temel girdisi olan elektriğe yapılan zammın doğruluğunu savunma görevini üstlenen Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, kanal kanal gezerek, zamdan mutluluk duymadıklarını, yüzde 30’luk zamma rağmen önümüzdeki günlerde ülkenin elektriksiz kalabileceğinin müjdesini vermektedir.

Sayın Bakan Anavatan Türkiye’den suyun yanı sıra, elektik enerjisinin getirilmesine ilişkin projeyi, bakanlığında bulamadığını, hatta böyle bir projeden habersiz olduğunu söylemekten geri durmamaktadır.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak, Sayın Başbakan’a samimi uyarımdır. Bu kararınızı bir kez daha gözden geçiriniz. Eğer Bakanınızın ifade ettiği gibi yüzde 30’luk zamma rağmen ülke elektriksiz kalacaksa bu çılgın kararda ısrar niye?

Sayın Bakanınız bugün bir gazetemize de yansıyan, Türkiye’den yanı sıra elektik enerjisinin sağlanmasına ilişkin projeyi bakanlığında bulamamasından yakınıyor. Elbette bulamaz. Çünkü elektrikle ilgili projeler başka bakanlıkta olup, düne kadar sadece tarım ve hayvancılıkla ilgili dosyalara karışmış olamazdı.

Yönetim erkini, gerekli sorumlulukla ve hakkıyla kullanmanın önemini bir kez daha hatırlatırım.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.