1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİK FİYATLARINA İNDİRİM MÜJDESİ!
ELEKTRİK FİYATLARINA İNDİRİM MÜJDESİ!

ELEKTRİK FİYATLARINA İNDİRİM MÜJDESİ!

Elektrik fiyatlarına İndirim açıklaması;

A+A-

Elektrik fiyatlarına İNDİRİM açıklaması!

Ocak ayındaki indirim için önümüzdeki günlerde Hükümet’e gerekli önergenin sunulacağını açıklayan İsmet Akim, Nisan ayında elektrik fiyatlarında bir indirimin daha hedeflendiğini vurguladı.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, elektrik fiyatlarına ‘OCAK’TA İNDİRİM’ müjdesi verdi…

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, elektrik fiyatlarına ‘OCAK’TA İNDİRİM’ müjdesi verdi.

Kanal SİM, Radyo Gazetesi programına konuk olan Akim, Ocak ayındaki indirim için önümüzdeki günlerde Hükümet’e gerekli önergenin sunulacağını açıklarken, Nisan ayında elektrik fiyatlarında bir indirimin daha hedeflendiğini vurguladı.

“Önerge Hükümet’e sunulacak…”

Elektrik fiyatlarını aşağıya çekme hedefi koyduklarına vurgu yapan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, hazırlıkların yapıldığını ve Aralık ayının ilk 15 günü içersinde de Hükümet’e bunun önergesinin sunulacağını açıkladı.

Nisan ayında artık Elektrik Kurumu’nun özelleştirilmesinin gündemde olmayacağı görüşünü belirten Akim, ikinci hedeflerinin de Nisan ayında elektrik fiyatlarını bir daha düşürmek olduğunun altını çizdi.

“Ocak’ta MUTLAKA… Nisan’da da indirim var”

Ocak ayında ‘MUTLAKA’ düşecek elektrik fiyatlarının, Nisan ayında bir daha düşmesi hedefini yineleyen Akim, getirilecek iki dizel santralin Nisan ayında devreye girmiş olacağını belirtti.
Ocak ayında yapılacak indirimin Aralık içersinde ilan edileceğini ifade eden Akim, çalışmaların tamamlandığını ve önergenin Hükümet’e gönderileceğini vurguladı.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, indirimin, ‘ciddi olarak fiyatlara yansıtılacak bir indirim’ olacağını da açıkladı.

“Dizel makinelerle daha az yakıt, daha ucuz elektrik”

İki tür araçla elektrik üretildiğini, bunlardan birinin buhar kazanları, diğerinin ise dizel santraller olduğunu ifade eden Akim, buhar kazanları ile üretilen elektriğin kilowatının, dizel santrallerle üretilen elektrikten 5 dolar/cent daha pahalı olduğuna işaret etti. Buhar kazanlarının kullandığı akaryakıt miktarının daha fazla olduğunu belirten Akim, dizel makinelerin tercih edilmesinin altında yatan temel nedenin de buhar kazanlarından daha ucuz elektrik üretmesi ve çevreci oluşları olduğuna vurgu yaptı. Dizel makineler yerine buhar kazanlarının kullanılmasına devam edilmesi durumunda yılda 7500- 8000 ton daha çok akaryakıt yakmak durumunda kalınacağına işaret eden Akim, dizel makinelerle çevreye daha duyarlı bir üretim yapılırken, aynı elektriği üretmek için akaryakıta ödenecek 7500-8000 ton akaryakıtın ücretinin de KIB-TEK’in kasasında kalacağına vurgu yaptı.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.