1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ELEKTRİK FİYATLARININ OTOMATİĞE BAĞLANMASI HALK DÜŞMANLIĞIDIR”
“ELEKTRİK FİYATLARININ OTOMATİĞE BAĞLANMASI HALK DÜŞMANLIĞIDIR”

“ELEKTRİK FİYATLARININ OTOMATİĞE BAĞLANMASI HALK DÜŞMANLIĞIDIR”

Elektrik fiyatlarının, akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatik değişmesi

A+A-

ÖZYİĞİT: “ELEKTRİK FİYATLARININ OTOMATİĞE BAĞLANMASI HALK DÜŞMANLIĞIDIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Bakanlar Kurulu kararı ile elektrik fiyatlarının, akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatik değişmesini eleştirdi.

Uygulamayı “halk düşmanlığı” olarak niteleyen Özyiğit, elektrik fiyatlarının akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatiğe bağlanmasıyla birlikte, zamların da otomatiğe bağlanacağına dikkat çekti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında belirlenen elektrik fiyatlandırması uygulamasını eleştirdi. Cemal Özyiğit, 3 ayı geçmeyecek aralıklarla elektrik tarife ücretlerinin yakıt bedellerine bağlı olarak gözden geçirilip, düzenleneceğini ve bunu yaparken Bakanlar Kurulu onayı aranmayacağına işaret etti.

Özyiğit, “Yöneticilerin ve siyasilerin partizanca uygulamaları ile hatalı kararlarının faturası bir kez daha halkımıza çıkarılmıştır. Hükümet, halkın yanında olmadığını bir kez daha göstermiştir” yorumunda bulundu.

Bakanlar Kurulu’nun bu kararının aynı zamanda ‘elektrik fiyatlarına zam yapılmayacak’  diyen Başbakan Ömer Kalyoncu’nun sözünü tutamadığının da göstergesi olduğunu savunan Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki elektrik fiyatlarının zamlanması için aylardır hükümete baskı yapan Kıb Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in fendi, Başbakan Kalyoncu’yu yendi” dedi.

Bugünkü elektrik fiyatlarının tespit edildiği zaman petrolün varil fiyatının 160 dolar seviyelerinde olduğuna işaret eden Özyiğit, petrolün fiyatının bugün 50 dolar seviyelerinde seyrettiğini belirtti.

Özyiğit, “Petrol fiyatları 60 dolar seviyelerine çıktığı anda elektrik fiyatlarına yüzde 10-15 arası zam yapılacaktır. Petrol fiyatları bir hafta sonra 50 dolar seviyesine gerilese de üç ay boyunca zam geçerli olacaktır. Halbuki petrol fiyatları aylardır yatay bir seyir izlemektedir ” ifadelerini kullandı.

Zamları otomatiğe bağlayan hükümetin diğer yandan da kesilen elektriklerin yeniden bağlanması ücretlerinde indirime giderek, softa şaşırtması yaptığını savunan Özyiğit, “Gerçek olan bir şey varsa, o da vatandaşların önümüzdeki aylarda çok yüklü elektrik faturaları ile karşı karşıya kalacağıdır. CTP-UBP Hükümeti vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırması gerekirken, tam tersine hayatı pahalılaştırmakta ve vatandaşlarını zora sokmaktadır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.