1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİK KONUSUNDA SERT AÇIKLAMA
ELEKTRİK KONUSUNDA SERT AÇIKLAMA

ELEKTRİK KONUSUNDA SERT AÇIKLAMA

'Açıkgözlük'

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk ekonomisinin en ciddi sorunlardan birinin yüksek enerji fiyatları olduğunu, elektrik tarifelerinin yeniden düzenlemesiyle ilgili tartışmaların uzadığını savunarak, iş dünyasının bunu endişeyle izlendiğini belirtti.

Ticaret Odası, yeni tariflerin belirlenmesine kadar geçecek sürede elektrik bedellerinin eski tarife üzerinden tahsil edildiğini de savunarak bunu “açıkgözlük” diye niteledi.

Oda, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) mali durumunu düzeltmek için yakıt maliyeti avantajının tüketicilerin sırtına yıkılması yönünde bir gayret olduğunu da öne sürdü.

Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Konu zam olunca ‘elini çabuk tutanlar’ ham petrol fiyatları aylarca önce düşüşe geçtiği halde bu düşüşü elektrik ve akaryakıt fiyatlarına yansıtmakta geç kalmayı kazanç sayıyor” ifadesine yer verildi.

“Ekonomimizin, ham petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten yararlanarak nefes almasına ihtiyacımız varken, tarifelerin yeniden düzenlenmesi tartışmalarının uzaması ve zaman kaybedilmesi kabul edilemezdir” denilen açıklamada şunlara da yer verildi:

“12 Haziran 2014’te varili 115 USD olan ham petrol fiyatı 19 Aralık 2014’te 57 USD’a kadar inmişse, bundan yararlanmak Kıbrıs Türk ekonomisinin, insanlarının ve hane halkının hakkıdır.

Bu süreçte, Sayın Başbakan’ın ham petrol fiyatlarındaki düşüşü elektrik fiyatlarına daha etkili bir şekilde yansıtma gayretini elbette anlamlı buluyor ve destekliyoruz.

Ne var ki, yeni tariflerin belirlenmesine kadar geçecek sürede elektrik bedellerini eski tarife üzerinden tahsil etme açıkgözlüğünü ve Kıb-Tek’in mali durumu düzeltmek için yakıt maliyeti avantajını tüketicilerin sırtına yükleme gayretini kabul edemeyeceğimizi tüm ilgililer ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.