1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİK ZAMMI VE MAKTU ÜCRETİ SORUNU ANAYASA MAHKEMESİNDE
ELEKTRİK ZAMMI VE MAKTU ÜCRETİ SORUNU ANAYASA MAHKEMESİNDE

ELEKTRİK ZAMMI VE MAKTU ÜCRETİ SORUNU ANAYASA MAHKEMESİNDE

iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

A+A-

SENDİKA, MAKTU ÜCRET VE BAKANLAR KURULU KARARIYLA ELEKTRİĞE ZAM YAPILMASININ ANAYASA’YA AYKIRI OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

MEHMET ÖZKÜRDAŞ: “HÜKÜMET’İ AKLISELİME DAVET ETMEK İSTİYORUM”

Kamu-Sen, elektrik faturalarındaki maktu ücret ve son zammın Bakanlar Kurulu kararıyla yapılmasının iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, maktu ücretin her zamla arttığın bu yönüyle maktu yani sabit ücret olmaktan çıktığını; aynı şekilde Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan son zammın Anayasa’ya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Özkardaş, Kamu-Sen’in bu nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyaladığını ifade ederek, altı yıldır maaş artışı alamayan çalışan ve emeklilere yüzde 29’lara varan elektrik zammının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mehmet Özkardaş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yüzde 29’lük zammın kamu çalışanlarına yüzde 1 eşel-mobil olarak yansıtılacağı açıkladığını hatırlatarak, yüzde birin vergisinin de düşülmesi halinde bunun ne anlama geldiğini daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

Özkardaş, eşel-mobil almayanların kaybının nasıl karışlanacağı sorusunu yönelterek, çalışanların alım gücünün yüzde 50 azaldığını iddia etti.

Elektriği yapılan yüzde 29’luk zam ile ülkede, turizmin yapılamayacağını, öğrencinin gelemeyeceğini vatandaşın geçimini sağlayamayacağını ifade eden Mehmet Özkardaş, “Hükümet’i aklıselime davet etmek istiyorum” dedi.

Özkardaş, bu davanın adalet ve hukuk için de bir sınav olacağına işaret ederek, hâkimlere ve yargıya güvendiklerini kaydederek, Kamu-Sen’in davanı takipçisi olacağını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.