1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİK ZAMMINA KARŞI YAPILACAK EYLEM
ELEKTRİK ZAMMINA KARŞI YAPILACAK EYLEM

ELEKTRİK ZAMMINA KARŞI YAPILACAK EYLEM

Elektrik zammına karşı yarın yapılacağı duyurulan eyleme destek belirtti.

A+A-

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ile Büro Banka Ticaret Çalışanları Sendikası  (Büro-İş) elektrik zammına karşı yarın yapılacağı duyurulan eyleme destek belirtti.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin elektrik tariflerine yaptığı zamla elini dar gelirinin “cebine atmakla” suçladı.

Hükümetin, Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) borçlarını ödemediğini, Kıb-Tek’in alacaklarını tahsil etmesi için çaba harcamadığını savunan Latifoğlu, “CTP-DP Hükümeti yönetenler hatalarını halka ödetmek istemektedir. Hür-İş olarak bunu ret ediyoruz” dedi.

Sendikanın konu ile ilgili önerilerini tekrarlayan Latifoğlu, Elektrik maliyetlerini artırdığı gerekçesiyle AKSA Enerji Şirketi ile olan alım garantili üretim antlaşmasının iptal edilip Teknecik Elektrik Santralinin tam kapasiteyle çalıştırılması ve devletin kurumlarının elektrik borcunun ödenmesi için bütçeye para konması çağrısını yeniledi.

Latifoğlu, “Zincirleme zamlarla dar gelirlinin, emeklinin gelirini eriten Hayvancı, üretici ve esnafı iflas ettirecek elektrik zammını derhal geri alması için 28 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak araçlı eyleme Hür-İş Federasyonu ve bağlı sendikalar Kamu-İş, Daü-Per-Sen, Bay-Sen, Büro-İş, Memur-Sen, Din-Gör-Sen, BASS ve Bel-Sen üyeleri ile birlikte iş bırakma eylemi veya grev çağrısı yaparak yer alacaktır” dedi.

AKYÖN

Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön de yaptığı yazılı açıklamada, bazı örgütlerin elektrik zammının geri alınması için yarın yapacağı araçlı eylemi desteklediklerini belirtti.

Akyön, “Büro-İş’e bağlı bütün işyerlerinde yarın saat 16.00’da iş bırakılacak ve araçlı eylem yapılacaktır. Bu bağlamda Büro-İş yarın tüm işyerlerinde 2 saatlik grev ilan etmiştir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.