1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ELEKTRİKLER KESİLDİ, OLAYLAR ÇIKTI
ELEKTRİKLER KESİLDİ, OLAYLAR ÇIKTI

ELEKTRİKLER KESİLDİ, OLAYLAR ÇIKTI

TUNCELİ'de gece yarısı elektriklerin kesilmesi, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'na destek protestosuna dönüşünce olaylar çıktı.

A+A-

Tunceli'de saat 22.30 sıralarında elektrikler kesildi. Kesinti nedenini öğrenmek isteyenler, aramalarına rağmen yanıt alamayınca balkon ve pencerelerde tencerelere vurarak protesto da bulundu. Bazı protestocular el fenerlerini yakıp söndürmeye başladı.

Bir süre sonra, elektriklerin kasıtlı kesilip Gezi Parkı olaylarının televizyonlardan izlenmemesi için kesildiği iddiaları yayıldı. Söylentilerin kentte yayılması üzerine saat 23.30 sıralarında kent merkezinde toplanmalar başladı. Kısa sürede sayıları 1500'ü bulan kalabalık, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ni taş yağmuruna tuttu.

Atılan taşlar polis araçlarına zarar verirken, polis merkezinin de camları kırıldı. Bazı grupları da ellerinde demir çubuklarda polis merkezine girmek istedi. Göstericilere yaklaşık 20 dakika boyuncu müdahale etmeyen polis, karakola girilmek istemesi üzerine TOMA araçlarından basınçlı su ile müdahalede bulundu. Protestocular da polis araçlarına taşlar atarak ara sokaklara kaçtı.

Bir süre sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki polis merkezine 100 metre mesafede toplanan göstericiler, ateş yakıp kurdukları barikatlarla yolları kapattı. Bazı göstericiler de banka şubelerini tahrip edip, yeniden polis merkezine taşlı saldırıda bulundu. Polis, bu kez göstericileri gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bir grup Behice Boran Caddesi üzerindeki AK Parti il binasını taşlamaya başladı. Polis, bu grupları da gaz bombası kullanarak dağıtırken. protestocular ara sokaklara kaçtı. Kent merkezine daha sonra polis zırhlı araçları ve panzerler getirilerek önlemler artırıldı. Kentte saat 02.00'ye kadar süren olayların ardından polis, önemli cadde ve sokaklar üzerindeki önlemlerini artırdı.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, olayların sürdüğü ve polis merkezinin taşlandığı sırada telsizle göstericilere hiç bir müdahalede bulunulmaması emrini verdi. Protestocuların polis merkezinin bahçesine girmesi ve olayların kontrolden çıkmaya başlaması üzerine Yılmaz, TOMA ile müdahalede bulunulmasını ancak, göstericilere karşı sert tutum içinde olunmamasını istedi.

Kaynak:DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.