1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ELEKTRİKTE ZAMMI OTOMATİĞE BAĞLADILAR”
“ELEKTRİKTE ZAMMI OTOMATİĞE BAĞLADILAR”

“ELEKTRİKTE ZAMMI OTOMATİĞE BAĞLADILAR”

Halkı aldatıyorlar!

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan Bakanlar Kurulu’nun elektrik fiyatlarını akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatiğe bağlamasının, zamların otomatiğe bağlandığı anlamına geldiğini savunarak, “Halkı aldatıyorlar. Elektrikte zammı otomatiğe bağladılar. İlerleyen aylarda fahiş elektrik fiyatları el yakacak” dedi.

“Elektrik fiyatlarının, akaryakıt fiyatlarına endekslenmesi, akaryakıt fiyatlarının tarihinin en düşük olduğu dönemde yapılıyor. Önümüzdeki aylarda akaryakıt fiyatlarında ciddi artışlar beklenmektedir. Dolayısıyla ileriki aylarda elektrik fiyatlarında astronomik artışlar otomatik olarak faturalara yansıyacaktır. Bu açık bir soygundur” iddiasında bulunan Korkmazhan, “Yasa dışı olan maktu ücrette ve borçtan dolayı kesilen elektrik akımının yeniden bağlanması için ödenen bağlama ücretinde yapılan indirimin bu soygunu gizlemeye dönük olduğunu” ileri sürdü.

“KIB-TEK’DE KÖKLÜ REFORMLARA İHTİYAÇ VAR”

CTP-UBP hükümetinin KIB-TEK’de köklü reformlar yapmak ve kurumu özerkleştirmek yerine, çöken mevcut sistemi ayakta tutmak için sürekli halka yeni mali yükler getirdiğini öne süren Korkmazhan, “BKP, KIB-TEK’in bütün yapısının masaya yatırılmasını ve köklü reformlar yapılmasını talep etmektedir. Yapılacak ilk iş kurumun, gelir, gider ve maliyet hesaplarının Sayıştay tarafından denetlenmesidir” dedi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun partizanca istihdamlar yaptığını savunup bunların, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının soruşturulup, hesabının sorulması gerektiğini kaydeden Korkmazhan, denetlenmeyen ve denetimden kaçan KIB-TEK’in paylaştığı hiçbir veriye ve uygulamaya güvenmediklerini söyledi.

“İsmet Akim başkanlığındaki KIB-TEK, halkın kurumu olmaktan çıktı. Akim’in, bazı yönetim kurulu üyelerinin, siyasilerin, hükümetlerin ve bazı sendikacıların nemalandıkları bir çiftliğe dönüştürüldü” iddiasında bulunan Korkmazhan, BKP’nin, KIB-TEK’in yeniden halkın kurumu haline gelmesi için mücadeleye devam edeceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.