1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRONİK EŞYALAR GÜNEY’DEN!
ELEKTRONİK EŞYALAR GÜNEY’DEN!

ELEKTRONİK EŞYALAR GÜNEY’DEN!

Elektronik eşyalar Güney’den!

A+A-

Lefkoşa’da CÖŞ ekipleri tarafından kiralık bir araçta gerçekleştirilen arama sonucunda gümrüğe beyan edilmediği iddia edilen bir çok bilgisayar parçası ve 35 adet Nokia marka cep telefonu ele geçirilirken, araçta bulunan Hikmet Selçuk, Ayhan Yumuşak ve Mehmet Sivri gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede haklarında soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri verilen zanlılardan Ahmet Sivri mahkemeye isyan etti. “Benim bu olayla bir bağlantım yok. Ben zaten bir gün tutuklu kaldım. Bu ne biçim bir mahkemedir. Benim psikolojim zaten bozuk bir de bana tutukluluk veriyorsunuz” dedi.

Mahkemeden söz hakkı almadan konuşan ve yapılan uyarıları dikkate almayan zanlı Ahmet Sivri’nin hakkında “ Mahkemeye saygısızlık” soruşturması yapılması emri verilirken, zanlının 24 saat gözaltında kalması emredildi.

Abbas ELMAS                                                  

Mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Sönmez, zanlıların önceki gün Lefkoşa’da meydana gelen “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçundan methalder olduğunu söyledi.

Polis memuru Hasan Sönmez, Cürümleri Önleme Şubesi tarafından 11 Mart tarihinde Lefkoşa bölgesinde ZLA 192 plakalı kiralık araçta gerçekleştirilen armada gümrüğe beyan edilmemiş 10 adet bilgisayar kamerası, 20 adet bilgisayar faresi, 20 adet klavye ve 35 adet Nokia marka cep telefonu tespit edildiğini ve araçta bulunan zanlıların gözaltına alındığını kaydetti.

Zanlılar aleyhinde yürütülen polis soruşturmasında öz konusu eşyaların Güney Kıbrıs’tan aranan bir şahıs tarafından getirildiği ve zanlılara verildiğinin tespit edildiğini aktaran polis, yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtti.

Zanlıların serbest kalması halinde aranan şahıslara ve kayıp emarelere etki edebileceklerine değinen polis, tahkikatın selameti açısından zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlılar, ele geçirilen emarelerin nereden alındığının belgeleri olduğunu belirterek, yapılan suçlamaların yersiz olduğunu iddia ettiler.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, yürütülen polis soruşturasının selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Hakkında tutukluluk emrnin verilmesini duyan zanlı Ahmet Sivri ise mahkemeden söz hakkı almadan, “Bu nasıl bir mahkemedir. Ben zaten boş tere tutuklu kaldım. 2 gün daha mı kalacağım?, bu nasıl bir adalettir. Benim zaten psikolojim bozuktur” şeklinde mahkemeye isyan etti.

Zanlının bu tavrı üzerine ise Yargıç Ahmetraşit,  zanlı Sivri hakkında “ Mahkemeye saygısızlık” soruşturması başlatılması ve 24 saat gözaltında kalmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.