1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ELEKTRONİK FATURA İNDİRİMİ”
“ELEKTRONİK FATURA İNDİRİMİ”

“ELEKTRONİK FATURA İNDİRİMİ”

Abonelere “Elektronik Fatura İndirimi;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), elektrik faturasını telefon kısa mesajı veya e-mail yoluyla almayı tercih eden abonelere “Elektronik Fatura İndirimi” yapacağını bildirdi.

Kıb-Tek, faturalarını elektronik ortamda almayı tercih eden tüketicilerin maktu ücretinde indirim yapılması için gerekli düzenlemenin tamamlandığını ve kararın Bakanlar Kurulu'nda onaylanmasının beklediğini kaydetti.

Kıb-Tek’ten verilen bilgiye göre, daire, yeni fatura uygulaması için tüketici dostu yeni kanallar oluşturdu. Bu çerçevede elektrik faturasını elektronik ortamda almayı tercih edenler indirimden yararlanabilecek.

Güncel teknolojik gelişmelerden yararlanarak yaptığı tasarrufu abonelerinin faturalarına indirim olarak yansıtacağını belirten Kıb-Tek, 160 bin abonenin 90 bin 362’sinin elektronik fatura uygulamasından yararlanmaya başladığını da kaydetti.

Kıb-Tek, bugün itibarı ile fatura bilgilerinin abonelerin 23 bin 772’sine SMS, 66 bin 600’üne de e-posta ile gönderildiğini, hedefin; bunun 90 bini aşması olduğunu belirtti.

Tüketici iletişim bilgilerini güncellemek için akıllı uygulamaları başlatan Kıb-Tek, kurumun bölge müdürlüklerinden yazılı başvuru yanında ilave 4 yeni güncelleme kanalı daha oluşturulduğunu kaydetti.

Elektronik fatura uygulamasından yararlanmak isteyen abonelerin www.kibtek.com, www.kibtek.pluraldata.com internet sayfalarından  iletişim bilgilerini güncelleyebildiklerini ifade eden Kıb-Tek, GooglePlay ve AppStore'dan Kıb-Tek uygulaması ile de aynı işlemlerin kolayca yapılabildiğini belirtti.

Açıklamada, Kıb-Tek bölge amirliklerinden de mesai saatleri içinde güncel fatura bilgilerinin telefonla öğrenilebileceği kaydedildi.

Kıb-Tek, gezici personele gerek kalmaksızın kurumun data merkezinde, uzaktan okunabilen akıllı sayaçların eski sayaçlarla ücretsiz değişiminin yüzde 80 oranında tamamlandığını da belirterek, akıllı sayaç değişim programının Kasım sonunda tamamlanmış olacağını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.