1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. ELEKTRONİK SİGARANIN RİSKİ/FAYDASI
ELEKTRONİK SİGARANIN RİSKİ/FAYDASI

ELEKTRONİK SİGARANIN RİSKİ/FAYDASI

Fransa Sağlık Bakanlığı, elektronik sigarayla ilgili risk/fayda araştırması başlattı.

A+A-

Fransız RTL radyosuna konuşan Sağlık Bakanı Marison Touraine, sigaraya bırakmaya çalışan yüz binlerce Fransız'ın, ürünü kullanırken ihtiyatlı olması gerektiğini belirterek, elektronik sigaranın ne çeşit bir ürün olduğunu somut bir şekilde ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Bakan Touraine, kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektronik sigaranın fayda ve zararlarını hesaplayarak, ilaç ya da yaygın bir tüketim maddesi olup olmadığını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Solunum Yolları Uzmanı Bertrand Dautzenberg’in kısmen uygunluk raporu vermesine karşılık bakanlığın elektronik sigarayı kamusal alanda yasaklamayı planladığı bildiriliyor.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) 4 yıl önce elektronik sigarayla ilgili uyarı yapmıştı. Kurumun araştırmasında, elektronik sigaranın, tütünde de yer alan nitrosamine ve dietilen glikol gibi zararlı maddeleri içerdiği ortaya çıkmıştı.

Fransa Ulusal Sağlık Güvenlik Ajansı (AFSSAPS) da Mayıs 2011'de elektronik sigaranın kullanılmaması doğrultusunda tavsiye kararını açıklamıştı. Ajans, ürünün özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkileri konusunda uyarıda bulunmuştu.

Birçok ülkede tıbbi cihaz olarak satışı ruhsata bağlı olan elektronik sigaranın Brezilya, Tayland, Singapur ve Avustralya gibi ülkelerde satışı yasaklandı. Fransa'da ise yaklaşık 500 bin kişi elektronik sigara kullanıyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.