1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ELEŞTİRENLER KENDİ ÖNÜNE BAKSIN’
‘ELEŞTİRENLER KENDİ ÖNÜNE BAKSIN’

‘ELEŞTİRENLER KENDİ ÖNÜNE BAKSIN’

UBP Milletvekili Ersin Tatar, hükümete sert açıklamalarda bulundu

A+A-

Maliye Bakanlığı, BRT ve Elektrik Kurumu’nun da Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) elinde olduğunu söyleyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar, “bu üç kurum birbirleriyle bu kadar bağlantılıyken, nasıl birbirlerinden habersiz olurlar” dedi. UBP’nin iktidarlığı döneminde partiyi eleştirenlerin şimdi aynı şeyi yaptıklarına da değinen milletvekili, ülkede bir kördüğüm oluştuğuna vurgu yaptı. Eleştirenlerin kendi önlerine bakmaları gerektiğini belirten Tatar, ‘hükümet etmek kolay değil’ dedi. ADA TV’de yayımlanan Gündemde Bugün Programı’na katılan milletvekili Ersin Tatar programda şu ifadelere yer verdi:

‘HÜKÜMET ETMEK KOLAY DEĞİL’
“Hükümet 7 aydır iş başında. Başbakan’ı da dinledim, çeşitli su kuyularının borçlarının ödenmediğinin UBP’den kaldığını söyledi. Oysaki biz bütçemizden olmayan parayı ödedik. Maliye Bakanlığı ile Elektrik Kurumu arasında sorun kalmasın diye. Meclis kürsüsünde de defalarca dedim. Tedbir alınmazsa kimin kullandığı belli olmayan elektrik çıkıyor ortaya. Bunların faturası günün sonunda maliyeye kalıyor. UBP’den kalmadı, biz de aynı olayları yaşadık ve 30 milyon TL ‘ye yakın para ödedik.
“KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN ELEKTRİK SAYAÇLARI VAR”
Kaynağı belli olmayan elektrik sayaçları var. Devlet bunun arkasındadır anlayışıyla herkes bırakmış. Mutabakat sonucu biz ödedik ücretimizi. Şimdi bu paralar tekrar birikiyor ve Başbakana doğru bir açıklama yapılmadığı için kendisi de UBP’den kaldı sanıyor. Günün sonunda belediye bunun karşılığını ödemeyecekse, elektrik kurumunun o saati kesmesi lazım. Bir hayli örgütlenmeler var, günün sonunda ilgili bakanlığın bütçesinde değilse, başıboş kalmaması gerektiğini elektrik kurumu iyi bilmeli. Zamanında elektriklerin kesilmesi lazımdı. Günün sonunda Maliye Bakanlığı’nın kapısına gitmek olmaz. Hükümet etmek kolay değil.

‘BUNU KİMSE YEMEZ’
UBP zamanında bizi eleştirenler şu anda iş başındadır. Bakınız kördüğüme. Bir taraftan Maliye Bakanlığı, bir taraftan BRT, bir taraftan Elektrik Kurumu. Bu kadar zamandan sonra üçü de CTP yönetimindedir. Nasıl olur da aynı partinin insanları bunları önceden konuşmuyor ve tedbirlerini almıyorlar. Sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Eleştirenler kendi önlerine bakmalıdır. Eleştirirken de dozunda eleştiriyorum ben. Kaynak sıkıntısı olduğunu biliyorum. Biz iktidardayken söylenenler ile şuan yapılanlar arasında dağlar kadar farklar vardır. 7 ay sonra bile UBP’ye fatura göndermeye çalışıyorlar, bunu kimse yemez. Bu tedbirler alınmazsa bu hükümet çok da uzun süre gitmez.

‘EURO’YA DA GEÇEMEYİZ’
Bir Kıbrıs Türkü olarak rahatsızlıklarımı dile getirebilirim. Benim ülke TL kullanıyor. Benim ülkem Türkiye’nin başarılarına inanmıştır. Bizlerin de söylemleriyle borçlanmıştır herkes. Bir takım kararlar almışlardır. Şimdi insanların durumu vahim. Adam istikrara ve devlet planlama örgütünün açıklamalarına, tahminlere güvenerek borçlanmıştır. Bir takım taahhütlere girmiştir. Şimdi her şey altüst oldu. Ben bunları söylerken, biz Euro’ya geçelim iddiasında değilim. Böyle rezervimiz yoktur. Ve açıkları karşılama imkanı yoktur. Bütün ekonomik yapılanmamız ve alt yapımız TL’ye bağlıdır. Bütçe açığı katlanırsa Euro maaşları da ödenmez. Keşke yapabilsek ancak bir maliyeci ve bu işlerin altyapısını bildiğim için yapamayacağımızı biliyoruz.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.