1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELİF, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ELİF, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ELİF, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Elif, son yolculuğuna uğurlandı

A+A-

Mihrişah SAFA

Süleymaniye Camiin’deki cenaze törenine, talihsiz genç kızın anne – babası Demet ve Nevzat Kaya ile kardeşi Eda, Almanya ve Türkiye’den gelen yakınları katıldı. 16 yaşındaki Elif, “ Garden of Peace”de toprağa verildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Elif Kaya, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Süleymaniye Camiin’deki cenaze törenine yoğun bir katılım görülürken, talihsiz genç kızın yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Londra doğumlu Elif’in, en büyük idealinin iyi bir temel hukuk eğitimi aldıktan sonra barrister olmak olduğu ve bu büyük ideali gerçekleştirmek içinde derslerine çok çalıştığı ifade edildi.

CENAZEDE BINLERCE KİŞİ

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Süleymaniye Cami’nde, kılınan cenaze namazına, yaklaşık 1.500 kişi katıldı. Cami İmamı Burhan Aygün’ün kıldırdığı cenaze namazına merhumenin anne ve babası, Demet- Nevzat Kaya, kızkardeşi Eda (14), aralarında dedesi Ramazan Güzel’in de bulunduğu diğer akrabaları, Almanya ve Türkiye’den gelen yakınları, okul arkadaşları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Talihsiz kızın cenaze namazına katılamayan yüzlerce kişi ise mezarlığa geldi.

Cami imamı Burhan Aygün, Süleymaniye Camiini dolduran cemaat karşısında, hayretini gizleyemedi.İmam Burhan Aygün cenaze namazını kıldırmadan , ‘Değerli Kaya ailesinin kızları olan merhumeninin meğer ne çok seveni varmış. Bugün sanki bayram namazı kılınacakmış gibi kalabalık var. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu. Cenaze namazı ardından Kaya ailesi ve yakın derecedeki akrabaları cami içerisinde taziyeleri kabul etti. Talihsiz genç kızın cenazesi İlford bölgesindeki Garden of Peace Mezarlığı’nda akşam saatlerinde dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

13 Şubat Cumartesi sabahı saat 01.00 sularında meydana gelen korkunç kazada ablası Meliha Kaya (19) yönetimindeki otomobilin başka bir arac ile çarpışması sonucu ön koltukta oturan Elif Kaya, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Abla Meliha, ağır yaralanırken, yolcu olarak bulunan arkadaşları 21 yaşındaki Ayla Osman da ciddi yaralar almıştı.

Her iki gencin de hastanede tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Middlesex Üniversitesi Kriminoloji Bölümü öğrencisi Meliha’nın yoğun bakımda tutulduğu arkadaşları Ayla Osman’ın tedavisinin devam ettiği, adı açıklanmayan diğer araç şöförünün ise taburcu edildiği ifade edildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.