1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELLERİ HER YERE UZANMIŞ!
ELLERİ HER YERE UZANMIŞ!

ELLERİ HER YERE UZANMIŞ!

Soygun olayını itiraf ettiler'

A+A-

 

Lahmacun salonuna girerek kasadaki parayı çaldıklarını itiraf eden zanlılar Süleyman Yılkar ve İbrahim Hakan Gök, teminata bağlanmak için dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Mahir Türe, olayla ilgili bulguları aktardı. Türe, zanlılar Süleyman Yılkar ve İbrahim Hakan Gök’ün 18 Ağustos saat 03.30 sıralarında, Minareliköy'de faaliyet gösteren “Dağyolu Lahmacun ve Kebap” isimli restoranın penceresinin sinek telini keserek içeri girdiklerini ve yazar kasa ile bahşiş kutusu içerisindeki toplam 1500 TL parayı çalmak suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirten Mahir Türe, zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını söyledi. Türe, zanlıların KKTC vatandaşı olduklarını belirterek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından mahkemede söz alan zanlı İbrahim Hakan Gök, “Askerim,  beş ay askerliğim kaldı. Birliğime teslim olup, sonrada davalarımı bitirmek istiyorum” dedi.

Ardından söz alan Süleyman Yılkar, üç gündür tutuklu olduğunu ve polisin hiçbir soruşturma yapmadığını ileri sürdü.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıları, davalarında hazır bulunabilmeleri için yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imza etmesi koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Zanlılar Süleyman Yılkar ve İbrahim Hakan Gök teminata bağlanmalarının ardından Girne’de methaldar oldukları hırsızlık suçuyla ilgili olarak Girne Adli Şube’de görevli polis memurları tarafından tutuklanarak Girne karakoluna götürüldüler. Zanlıların, Çatalköy’de faaliyet gösteren “Ya Beleş” isimli işyerinde bulunan Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin bağış kutusunun çalınması olayına karıştıkları öğrenildi. 

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.