1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ELLİ OLDU
ELLİ OLDU

ELLİ OLDU

Yermuk kampında büyük bir dram yaşanıyor

A+A-

Suriye’nin başkenti Şam’daki Yermuk mülteci kampında koşullar gün geçtikçe insanlık dışı bir hal alırken hükümetin uyguladığı abluka nedeniyle kampa gıda ve ilaç yardımı gönderilemiyor. Büyük bir dramın yaşandığı kampta Israa el Masri isimli bebek açlıkla mücadeleyi kaybederken, ekim ayından bu yana açlığa bağlı nedenlerle ölenlerin sayısı 50’ye ulaştı.

Ülkedeki en büyük Filistinli mülteci kampı olan Yermuk neredeyse bir yıldır kuşatma altında. Aralık 2012’deki çatışmalardan kaçıp gelen 160 bin Filistinliden, bugün, kampta 18 bini kalmaya devam ediyor. Suriye ordusunun son aylarda sıkılaştırdığı abluka koşulları kampa ulaşan yiyeceğin yetersiz kalması nedeniyle mülteciler hayvan leşi, tuzlu su ve yaprak yemek zorunda kalıyor.

Çocuklarını beslemek için ot toplamayan çalışan kadınlar keskin nişancılar tarafından vuruluyor. Açlığa bağlı hastalıktan hayatını kaybeden Israa bebek, ekim ayından bu yana açtıktan ölen 50 mülteciden biri.

Kamptaki mültecilerden 26 yaşındaki Kais Saed insanların artık kedi ve köpek etini yemenin normal hale geldiğini anlatıyor. Saed en son üç gün önce yemek yemiş. En son tok hissettiği zamanı hatırlamadığını söyleyen Saed’in üç gündür boğazından geçen tek şey ise baharatla tatlandırılan su.

Uluslararası Af Örgütü, Suriye hükümetine Yermuk kampı dahil olmak üzere Şam’da abluka altında tuttuğu yerlere insani yardımın ulaştırılmasına izin vermesi çağrısında bulundu. Af örgütünden yapılan açıklamada, Suriye hükümetinin gönderilmek istenen yardımları engellediği bildirildi.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.