1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMAA KIŞ DÖNEMİ KURSLARI BAŞLIYOR
EMAA KIŞ DÖNEMİ KURSLARI BAŞLIYOR

EMAA KIŞ DÖNEMİ KURSLARI BAŞLIYOR

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) kış dönemi kursları Şubat ayında başlıyor.

A+A-

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) kış dönemi kursları Şubat ayında başlıyor.

Dernekten verilen bilgiye göre, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik düzenlenecek kurslarda, özgür ortamlarda yaratma, oyun güdüsünü kullanarak yaratıcılıkları artırma, çağdaş sanatın çok disiplinli yapısından faydalanma,  farklı düşünebilme ve özgün olma yollarının genişletmesi hedefleniyor.

Şubat ayının ilk haftasında başlayacak kurslar ve içerikleriyle ilgili daha geniş bilgi için kurs sorumlularına, kayıt için ise Özgül Ezgin’e; 0533 864 04 18 numaralı telefon ve ozgul.ezgin@gmail.com adresinden ulaşılabilecek.

Üç aylık periyodlar şeklinde süren kurslar sonrasında ortaya çıkan ürünler EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde sergilenerek, katılımcılara sertifikaları verilecek.
 
Kış 2014 dönemi için açılacak olan kurslar şöyle:

“Çocuklar ve gençler için Seramik Kursu  (6-9 yaş)
Kurs sorumlusu: Eser Keçeci 
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Cumartesi :  10:00-11:30 - Turkuaz Seramik Atölyesi
İki aylık süre zarfı içerisinde, ilk beş hafta belirli bir konsept dahilinde elle şekillendirme, fitil ve kalıp teknikleriyle işler ortaya konulacaktır. Geriye kalan üç haftada da fırınlama ve sırlama işlemleri yapılcaktır. Daha sonra, ortaya çıkacak işlerden oluşan bir serginin EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde oluşturulması planlanıyor.

Kıbrıs Efsaneleri ve Gölge Oyunları (10-15 Yaş)
Kurs Sorumlusu: İpek Denizli Karagöz
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Cumartesi:  10:00-11:30 : EMAA Başkent Sanat Merkezi
Katılımcılara, Kıbrıs efsaneleri anlatılacak. Efsanelerdeki karakterler, katılımcılar tarafından kağıt kuklalara dönüştürülecek. Efsaneler, hayal perdesinden yansıyan gölgelerle kısa çizgi film olarak kalıcı hale gelecek.

Kukla Yapım Kursu (7-15 yaş)
Kurs Sorumlusu: Naz Atun - Mateja Arhar
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Cumartesi : 13:00 – 14:30 - EMAA Başkent Sanat Merkezi
Katılımcıların kukla dünyasının kapılarını aralarken, kendilerini ifade edebilecekleri bir yöntem,  bir iletişim ayni zamanda sosyalleşme aracı olarak da kullanilabilecek kuklalarını kendileri tasarlayıp üretilmesi, çesitli material ve teknikler kullanmayı öğrenerek kendi yaratıcılıklarını geliştirip deneyimlemeleri hedefleniyor.

Bu kursla edinilecek bilgi ve beceriler ile kukla ile ilgili temel bilgileri kazanmiş olacaksiniz. Bu kurs genel bir kurs olduğundan, her bireyi  kendi ifade ve yaratım sürecini yaşaması için tasarlandı.

Yetişkinler için Seramik Kursu:
Kurs Sorumlusu: Sinem Ertaner
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Perşembe : 18:00-20:00 - Turkuaz Seramik Atölyesi
Başlangıç seviyesinde olan katılımcılara çamuru elle şekillendirme ve seramiğe dönüştürme sürecindeki temel teknikler öğretilecek, ileri seviyedeki katılımcılar için ise yaratıcılık esaslı modüler objeler üretilecek ve bu objelerin renklendirme sürecinde farklı pişirim teknikleri ve sır çalışmaları deneyimlenecek.

Teorik ve Uygulamalı Çağdaş Sanat Atölye Çalışması:
Kurs Sorumluları: Mustafa Hastürk – Hasan Zeybek
Kurs Günü/Saati ve Yeri: Çarşamba: 17:00-19:00 – EMAA Başkent Sanat Merkezi
Modernite yaşam biçimi olarak neyi ifade eder, sanat akımları ile birlikte çok kısa bir hatırlatmanın ardından Postmodern yaşam biçimi nasıl oluşur ve temel söylemi ile birlikte sanatı ne şekilde etkiler. Bu soruların cevapları sunum ve karşılıklı sohbet şeklinde işlendikten sonra uygulama olarak   çağdaş sanat çalışması, örnek sanatçıların eserleri incelenerek katılımcılar tarafından benzer çalışmalar yapılacak.

Deneysel Özgün Baski - Resim Kursu  
Kurs Sorumlusu: İpek Denizli Karagöz
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Salı : 18:00-20:00 - EMAA Başkent Sanat Merkezi
Kursun içeriğinde; özgün baskı teknikleri ve Dünya sanatı içerisindeki örnekleri incelenecektir. Deneysel çalışmalarla birkaç baskı tekniği birleştirilerek kompozisyonlar kurgulanacak.  Kurs  süresince ;  Mono-print , lino-cut ve woodcut baskı teknikleri  uygulanacak deneysel baskı teknikleri  arasında.

Desen ve Resim Kursu:
Kurs Sorumlusu: Osman Keten
Kurs Günü/Saati ve Yeri : Çarşamba : 16:00-18:00 - Arabahmet Art Stüdyo Cuma : 15:00 – 17:00 - Arabahmet Art Stüdyo

Karakalem, çizgi çalışmalarından başlayarak obje çalışmaları, perspektif, figür, kompozisyon ve isteğe bağlı olarak renkli çalışmalara geçilecek.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.