1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMARELER DENİZDEN ÇIKTI
EMARELER DENİZDEN ÇIKTI

EMARELER DENİZDEN ÇIKTI

Kazayla başlayıp soyguna dönüşen olayla ilgili soruşturma tamamlandı.

A+A-

Esentepe bölgesinde 6 Eylül tarihinde kazayla başlayıp soyguna dönüşen olayla ilgili poliste tutuklu bulunan zanlılar Osman Orhun Güler, Güven Özcan ve Naime Saka hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.  

Abbas ELMAS 

Zanlılar Osman Orhun Güler, Güven Özcan ve Naime Saka, kedi araçlarına arkadan çarpan Seid Dursun Ertürk’ü önce araç içinde sonra da araçtan çıkararak darp etmelerinin ardından cep telefonunu, siyah renk çanta içindeki kimlik kartları, kredi kartlarını ve aracının anahtarını alarak kaçtıkları gerekçesiyle başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

 

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Okay Öğdü, 6 Eylül tarihinde Tatlısu-Girne anayolunun 21-24’üncü kilometresi arasında zanlıların seyrettiği JV197 plakalı araca ayni yönde arkalarında seyreden müşteki Seid Dursun’un kullandığı FN922 plakalı araçla çarptığını anlattı. 

 

Zanlı Osman Güler’in aracından inerek müştekiyi ilk önce aracının içinde darp ettiğini ve gözlüklerini kırdığını aktaran Öğdü, zanlı Güven Özcan’ın da olaya müdahil olarak müştekiyi aracından indirerek elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini kaydetti. 

Zanlıların daha sonra ise müştekinin aracında bulunan bir adet Samsung S3 marka cep telefonunu, siyah renk çanta içindeki kimlik, kredi kartlarını ve aracın anahtarlarını alarak olay yerinden kaçtıklarını belirten polis memuru Öğdüolayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını söyledi. 

 

Okay Öğdü, zanlıların verdikleri gönüllü ifadede suçlarını kabul ettiklerini ve zanlı Güler’in itirafı ile Esentepe bölgesinde deniz kenarında dalgıçlarla yapılan aramada sirkat edilen cep telefonunun bulunduğunu, siyah renk çanta içindeki emarelerin ise denizin çantayı sürüklemesi nedeni ile bulunamadığını aktardı. 

 

Zanlıların TC vatandaşı olduklarını ve KKTC’de turist statüsünde bulunduklarına dikkat çeken Öğdü, tüm zanlıların da yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 

 

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate elen Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğullarıtüm zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, 3’er bin TL nakdi kefalet yatırmaları, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna giderek İspat-I Vücut yapmaları şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti. 

abbas-2.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.