1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EMARELER İNCELENİYOR
EMARELER İNCELENİYOR

EMARELER İNCELENİYOR

Dipkarpaz’da bin 17 kök hintkeneviri bitkisi ektiği gerekçesiyle tutuklanan Recep Ocak aleyhine 5 günlük ek tutukluluk emri alındı

A+A-

Narkotik polisinin, 26 Haziran 2013 tarihinde Dipkarpaz’da Apostolos Andreas Kilisesi’nin yakınındaki ormanlık arazide, uzunlukları 10 santim ile 2 metre arasında değişen, 797’si ekili, 220’si sökülüp kurutulmuş toplam bin 17 kök hintkeneviri bitkisi tespit etmesi üzerine tutuklanan Recep Ocak aleyhine 5 günlük ek tutukluluk emri alındı.

Olay yerinde ve zanlının evinde bulunan emarelerin üzerinde parmak izi taraması ve birbirlerine uyup uymadıkları yönünde araştırma yapılabilmesi için Polis Genel Müdürlüğü Foto Parmak İzleri ve Mukayese Şubesi’ne gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Çiğdem Güzeler huzurunda dün görüşülen ek tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Dikenli tel, pet şişe ve hortum emare alındı.   Tanık polis 26 Haziran 2013 tarihinde Apostolos Andreas Kilisesi’nin yakınındaki ormanlık arazide, uzunlukları 10 santim ile 2 metre arasında değişen, 797’si ekili, 220’si sökülüp kurutulmuş toplam bin 17 kök hintkeneviri bitkisi tespit ettiklerini hatırlattı.

 Polis memuru bitkilerin ekili olduğu bölgede dikenli tel, pet şişe ve hortum gibi bazı eşyaları emare aldıklarını kaydetti.

Yapılan geniş çaplı soruşturma neticesinde şüpheli olarak görülen zanlının 10 Temmuz 2013 tarihinde Dipkarpaz’da tespit edilerek tutuklandığını anlatan Hüseyin Özdesoy, zanlının evinde yapılan aramada ise jeneratör, matkap, su hortumu ve kırılmış demir borunun bulanarak emare olarak alındığını söyledi.

Zanlının 11 Temmuz 2013 tarihinde mahkemeye çıkarıldığından bahseden Özdesoy, bu süre zarfında olay yerinde ve zanlının evinde bulunan emarelerin üzerinde parmak izi taraması ve birbirlerine uyup uymadıkları yönünde araştırma yapılabilmesi için Polis Genel Müdürlüğü Foto Parmak İzleri ve Mukayese Şubesi’ne gönderildiklerini bildirdi.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve bazı beyanlarda bulunduğunu kaydeden tanık polis, bu beyanların araştırmasını yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

Olay yerinin oldukça geniş olduğunu ifade eden polis memuru, çevre şahadeti toplamaları gerektiğini dile getirdi. Tahkikat memuru, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi açısından mahkemeden zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler talep edilen süreyi 5 gün ile sınırlandırmasının ardından Yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.