1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMARELER VE BİR KİŞİ ARANIYOR
EMARELER VE BİR KİŞİ ARANIYOR

EMARELER VE BİR KİŞİ ARANIYOR

Mağusa’da narkotik polisinin uyuşturucu suçundan yakaladığı biri 15 yaşında olan beş genç, dün mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri önceki gece, Gazimağusa’daki bir apartman dairesine operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucu, 15 yaşındaki S.Y. isimli genç kız ile Vedat Tolgan, Zafer Zorba, Erhan Gür ve Ali Bulut’u uyuşturucu suçundan yakalandı.

Aramada, biri açık, 5 paket uyuşturucu madde ve 24 adet içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan içilmiş sigara ele geçiren polis, zanlıları dün sabah, Gazimağusa’da Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzuruna çıkartarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin etti. 

Meseleyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kayıp olduğuna inanılan maddeyle aradığı bir şahsın peşine düştü.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Hüseyin Özdesoy, 13Haziran 2013’te, Sosyal Konutlar bölgesindeki B Blok 5 numaralı dairede uyuşturucu madde olduğu yönünde bir bilgi aldıklarını kaydetti ve konu eve düzenledikleri operasyonda zanlıları tespit edip tutukladığını anlattı.

Özdesoy, zanlıların huzurunda dairede, mahkeme emriyle arama yaptıklarını anlatarak, dairede içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan içilmiş sigara, apartman çevresinde ise biri açık 4 paket uyuşturucu madde tespit edip emare aldıklarını belirtti.

Meseleye bağlantısı olduğuna inandıkları bir şahıs ve kaybolduğuna inandıkları emareler olduğuna vurgu yapan Hüseyin Özdesoy, Ali Bulut dışında suçunu kabul ederek polise gönüllü ifade veren zanlar aleyhine soruşturmasını salim bir şekilde yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti.
Polisin talebini yerinde bulan Yargıç Banu Soyer, istenen tutukluluk emrini verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.