1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’ SÖZÜ SADECE SÖYLEM OLARAK KALDI”
‘EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’ SÖZÜ SADECE SÖYLEM OLARAK KALDI”

‘EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’ SÖZÜ SADECE SÖYLEM OLARAK KALDI”

‘Emek en yüce değerdir’ sözü sadece söylem olarak kaldı”

A+A-

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, "Emek en yüce değerdir" sözünün ülkede sadece söylem olarak kaldığını belirtti.

Özkardaş yayımladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajında, özel sektör çalışanlarının neredeyse tamamının sendikasız olduğunu; sendikalı olanların patronları tarafından işten atıldığını fakat devletin onları korumak yerine sermayeden yana tavır aldığını savundu.

Sendikalı olmadıkları için iş güvencesinden ve sosyal haklardan yoksun özel sektör emekçilerinin günde 10-12 saat, Cumartesileriyle birlikte haftada 60-70 saat çalıştırıldıklarını kaydeden Özkardaş, çok basit ve ucuz maliyetlerle alınabilecek iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı ve yeterli caydırıcı cezalar olmadığı için, birçok emekçinin “iş kazası” adı altındaki “cinayetlere kurban gitmeye devam ettiğini” öne sürdü.

Yoksulluk sınırlarının altındaki ücretlerle çalıştırılan çoğu emekçinin sosyal güvenlik yatırımlarının eksik veya zamanında yatırılmadığının da altını çizen Özkardaş, kamu çalışanlarının da son sekiz yıldır artış almadıklarını ve “Göç Yasası” ile özel sektör çalışanlarının seviyesine indirilerek, bir çok haklarının budandığını iddia etti.

Özkardaş, mesajında “Bizim özlediğimiz 1 Mayıs’lar ise, tüm emekçilerin sendikalı olduğu, emeğinin sömürülmediği, iş güvenliğinin tam olduğu insanca yaşam koşularının gerçekleştiği, özel sektör çalışanlarıyla, kamu çalışanlarının bir birine düşman edilmediği bir düzen yaratılmasıdır. Bu düşüncelerle ülkemizdeki ve dünyadaki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlar, sömürüsüz, savaşsız, herkesin mutlu olduğu barış içinde bir dünya dilerim” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.