1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMEK İNŞAAT’IN ALACAĞI...
EMEK İNŞAAT’IN ALACAĞI...

EMEK İNŞAAT’IN ALACAĞI...

Cafer Gürcafer, AB’nin kendi koyduğu kuralları kendi eliyle ihlal ettiğini savundu.

A+A-

MÜTAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI GÜRCAFER AB’NİN KENDİ KOYDUĞU KURALLARI İHLAL ETTİĞİNİ SAVUNDU

Gazimağusa’nın kanalizasyon yapımı sürecinde Emek İnşaat’ın AB ile yaşadığı sorunlara dikkat çeken Mütahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, AB’nin kendi koyduğu kuralları kendi eliyle ihlal ettiğini savundu

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Emek İnşaat’ın ülkede önemli işlerde imzası bulunduğunu vurgulayarak, AB ile ilişkileri germe niyetinde olmadıklarını, iyi niyet sürecini devam ettireceklerini, iyi niyet sürecinin netice vermemesi halinde AB’nin hiç bir projesine katılmayacaklarını bildirdi.

Gürcafer, “Burada kuralları çiğneyen biz değiliz. Kuralları çiğneyen Avrupa Birliği’dir. Avrupa Birliği kendi koyduğu kuralları bu süreçte kendi eliyle ihlal etmektedir. Ümit ederim ki başlatmış olduğumuz bu iyi niyet süreci neticelenir” dedi.

Gürcafer, Gazimağusa Kanalizasyon Projesi’ni bir Alman firmayla üstlenen Emek İnşaat’ın  işin sonunda AB ile arasında anlaşmazlık ortaya çıktığını, projenin hatalı yapılmasından kaynaklanan aksaklıkların ortaya çıktığını ve Emek İnşaat’ın 5 milyon 400 bin Euro alacağının ödenmediğini kaydetti.

Konunun yargıya taşındığını ve paranın Emek İnşaat’a ödenmesi kararı çıktığını kaydeden Gürcafer, AB’nin şirkete alacağını ödemesi gerektiğini kaydetti.

40 yıllık bir firmanın yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Gürcafer, AB’nin söz konusu projeye atadığı teknik elemanların işin uzmanı olmadığını savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.