1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMEKÇİLERE YÖNELİK UYGULANAN EKONOMİK POLİTİKALAR PROTESTO EDİLDİ
EMEKÇİLERE YÖNELİK UYGULANAN EKONOMİK POLİTİKALAR PROTESTO EDİLDİ

EMEKÇİLERE YÖNELİK UYGULANAN EKONOMİK POLİTİKALAR PROTESTO EDİLDİ

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bu akşam Lefkoşa Sarayönü’nde miting düzenledi ve hükümetin, çalışanlar ile emekçilere karşı uyguladığını savundukları ekonomik program ve “fakirleştirme” politikasını protesto

A+A-

BAZI SİYASİ PARTİ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ LEFKOŞA SARAYÖNÜ’NDE MİTİNG DÜZENLEDİ

MİTİNGDE, EMEKÇİLERE YÖNELİK UYGULANAN EKONOMİK POLİTİKALAR PROTESTO EDİLDİ  

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla  bu akşam Lefkoşa Sarayönü’nde miting düzenledi ve hükümetin, çalışanlar ile emekçilere karşı uyguladığını savundukları ekonomik program ve “fakirleştirme” politikasını protesto etti. 

may2.jpg

Mitingde konuşan Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, emeğin bayramına, emekçinin dayanışma günü ve bayramını kutlama mitingine katılan herkese teşekkür ederek, emeği ile ekmeğini kazanırken yaşamını yitiren tüm emekçi şehitleri andı.

mat3.jpg

Seyis, dünyada ve ülkede emekçiye karşı yaptırımların arttığını, zenginler ile yoksullar arasındaki farkın giderek arttığını, çalışanın fakirleştirildiğini, zenginlerin daha zenginleştiğini ifade ederek, bunun önüne emekçilerin birlik ve beraberliğiyle geçilebileceğini kaydetti.

mat4.jpg

Bu yolda emekçilerin mücadelesini süreceğini vurgulayan Seyis, bugün Türkiye’de yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitinglerinde yaşanan olaylara değindi. Seyis, mitinglerde emekçilere karşı yöneltilen tutumu eleştirerek, olayları protesto etti ve emekçilere dayanışma belirtti.

mat5.jpg

KKTC’de sorunlar olduğunu ve bunların giderek arttığını, Türkiye’de yaşanan olayların KKTC’ye de yansıtılmak istendiğini iddia eden Seyis, bu kapsamda Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarının KKTC’ye de getirilmek istendiğini iddia ederek, “Hodri meydan emekçi bu kavgaya hazırdır” dedi.

mat6.jpg

Seyis, KKTC’de kültürel yapının da değiştirilmeye çalışıldığını, çalışanların haklarının geriye götürüldüğünü, yasa değişiklikleriyle hakların alındığını, alım gücünün düşürüldüğünü, özel sektörede çalışanlara köle muamelesi yapıldığını, Türkiye’den ülkeye çalışmaya gelenlere insanlık dışı yaşam sunulduğunu iddia ederek, hükümetin de bu suçlara yardım ettiğini, UBP’nin AKP’yle işbirliği yaptığını savundu.

Seyis, hükümetin, çalışanlar için çalıştığını söylediğini, ancak çalışanlar adına hükümetten çalışanlar için bir şey yapmamasını isteyerek, “emekçilerin hükümeti gideceği yere götüreceğini” söyledi.

Sorunların başında Kıbrıs sorunu olduğunu işaret eden Seyis, Kıbrıs sorununun çözümü için samimiyet gerektiğini ifade ederek, liderlere, emekçiler adına, müzakerelerde bugüne kadar ulaşılan anlaşmalara ve BM parametrelerine göre Birleşik Federal Kıbrıs konusunda anlaşmaları çağrısında bulundu.

mat7.jpg

Emekçilerin hedefinin barış ve refah içinde yaşamak olduğunu da vurgulayan Seyis, “Yaşasın Kızıl 1 Mayıs” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.