1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’NİN 21 ARALIK MESAJI..
EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’NİN 21 ARALIK MESAJI..

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’NİN 21 ARALIK MESAJI..

Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak amacıyla, Rum-Yunan ikilisinin 21 Aralık 1963’te uygulamaya koyduğu Akritas soykırım planının, 50. yıldönümünün, geçmişi unutmadan, geleceğe güvenle bakarak anıldığını bildi

A+A-

ÖMÜRLÜ: “GEÇMİŞİ UNUTMADAN, GELECEĞE GÜVENLE BAKARAK ANIYORUZ”

Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak amacıyla, Rum-Yunan ikilisinin 21 Aralık 1963’te uygulamaya koyduğu Akritas soykırım planının, 50. yıldönümünün, geçmişi unutmadan, geleceğe güvenle bakarak anıldığını bildirdi.

Ömürlü, 11 yıl boyunca her türlü özveriyi göstererek direnen Kıbrıs Türk halkının sonuçta barışa ve özgürlüğüne kavuşmuş, egemen bir halk olarak KKTC Devletine sahip olduğunu kaydeden Ömürlü, bu varoluş mücadelesinin sonucunda, bugün sahip olunan değerlerin halka şehit ve gazilerin emaneti olduğunu söyledi.

Ömürlü, yayınladığı 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajında, siyasi çözüme ulaşma yolunda, bugün gelinen aşamada geçmişi bir daha asla yaşatmayacak, adil, kalıcı ve yaşayabilir bir çözümden yana olduklarını belirtti.

Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün asla tartışıldığı bir çözümün, çözüm değil ancak teslimiyet olacağını ifade eden Ömürlü, bunun Kıbrıs Türk halkının varlığını ve geleceğini Rum’un insafına terk etmek olacağının altını çizdi.
     
Ömürlü mesajında, “21 Aralık 1963’te halkımıza karşı başlatılan, Rum-Yunan soykırımına karşı vermiş olduğumuz mücadelenin 50. yıldönümünde, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.