1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMEKLİ OLANIN YERİNE YENİSİ ALINAMIYOR
EMEKLİ OLANIN YERİNE YENİSİ ALINAMIYOR

EMEKLİ OLANIN YERİNE YENİSİ ALINAMIYOR

'Göç Yasası' olarak bilinen yasadan ötürü...

A+A-

 

Ülke genelinde sağlık sektöründe hemen her alanda baş gösteren personel eksikliği, fizyoterapist branşında da ortaya çıkıyor. Özel kliniklerde ehil olmayan lise mezunları fizyoterapistlik yaparak hastalara fizik tedavi uyguluyor. Devlet hastanelerinde ise, fizyoterapist branşında ciddi bir eksiklik olduğu bildiriliyor.

'8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü'nün kutlandığı şu günlerde, devlet hastanelerinde görevli fizyoterapistlerin örgütlü bulundukları Kamu-Sen'in Başkanı Mehmet Özkardaş, devlet hastanelerindeki 'fizyoterapist' eksikliğine dikkat çekti ve fizyoterapistlerin hasta sayısına yetişemediğini vurguladı.

Sağlık alanında yaşanan sıkıntı ve sorunlar bir türlü aşılamıyor. Ülkemizde, bazı özel hastanelerde ve kliniklerde, fizyoterapist eğitimi almayan kişilerin, hastalara fizik tedavi yaptığı öğrenildi.

Ülkemizde, ortopedi ve fizik tedavi kliniklerinde lise mezunlarına fizyoterapistlik yaptırılıyor ve ehil olmayan bu şahıslar hastalara fizik tedavi uyguluyor. Devlet hastanelerinde ise, fizyoterapist eksikliği nedeniyle, hasta sayına yetişilemiyor. Sağlık sektöründe hemen her alanda baş gösteren personel eksikliği, fizyoterapist branşında da ortaya çıkıyor.

Ülke genelindeki devlet hastanelerinde 16 boş fizyoterapist kadrosu ile 'Baş fizyoterapist mevkisinin' boş olduğu belirtiliyor. Ülkede 'konuşma ve solunum terapisti' ise bulunmadığı belirtilirken, personel eksikliği nedeniyle, görev yapan fizyoterapistlerin zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çekiliyor.

ÖZKARDAŞ: 'FİZYOTERAPİST' EKSİKLİĞİ VAR

Önceki gün '8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü' kutlanırken, devlet hastanelerinde görevli fizyoterapistlerin örgütlü bulundukları Kamu-Sen'in Başkanı Mehmet Özkardaş, devlet hastanelerindeki 'fizyoterapist' eksikliğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, Devlet Hastaneleri'ne geçici fizyoterapist istihdamı yapıldığını, emekli çıkanların yerine fizyoterapist alınmadığını belirtti.

Mehmet Özkardaş, 'Göç Yasası' olarak bilinen yasadan ötürü, fizyoterapist mezunlarının da devlet hastanelerinde görev yapmak istemediklerini, istihdam edilenlerin de kötü şartlar ve düşük maaştan ötürü işi bıraktığını kaydetti.

"FİZYOTERAPİSTLER HASTA SAYISINA YETİŞEMİYOR"

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde, görev yapan 6-7 fizyoterapistin geçici çalıştığı, Girne Akçiçek Hastanesi'nde ise yalnız 2 fizyoterapistin görev yaptığını belirten Mehmet Özkardaş, fizyoterapistlerin hasta sayısına yetişemediğini vurguladı.

Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde geçici olarak görev yapan bu fizyoterapistlerin, her gün Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'ne de giderek sağlık hizmeti vermek zorunda bırakıldığına da işaret eden Özkardaş, üyesi olan fizyoterapistlerin, eleman eksikliği nedeniyle 'artık bu yükü kaldıramıyoruz' dediklerini ve eyleme gidilmesini talep ettiklerini anlattı.

Özkardaş ayrıca, ortopedi ve fizik tedavi kliniklerinde lise mezunlarının fizyoterapistlik yaptırıldığına ve ehil olmayan bu şahısların hastalara fizik tedavi uyguladığına da dikkati çekti ve fizyoterapistlerin sorunlarıyla ilgili bugün Sağlık Bakanı ile görüşeceklerini de ekledi.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.