1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ, ASKERLİK YASASINDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ
EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ, ASKERLİK YASASINDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ, ASKERLİK YASASINDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

Soyer Unku, esas amacı kişisel özgürlüklerin ve demokratik hakların geliştirilmesi olan,

A+A-

Emekli Subaylar Derneği Başkanı Soyer Unku, esas amacı kişisel özgürlüklerin ve demokratik hakların geliştirilmesi olan “Vicdani Red Hakkı” uygulaması yapılırken, ülkenin yurt savunması için elzem olan yeterli insan kaynakları, devletin mali gücü ve bölgesel koşullarının göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Unku, askerlik yasasındaki değişiklik çalışmasıyla ilgili açıklamasında, “Vicdani Red Hakkı”nın, zorunlu askerliğin olduğu bir ülkede kişinin dini inancı, yaşam felsefesi, ideolojik duruşu,  vicdani ve ahlaki gerekçelerle verilen bir hak olduğunu kaydetti.

Esas amacın kişisel özgürlüklerin ve demokratik hakların geliştirilmesi olduğunu kaydeden Unku, şöyle devam etti:

“Bir tarafta kişisel özgürlükler ve demokratik haklar verilerek, çağdaş yapının gelişmesine katkı koyarken, diğer taraftan da yurt savunmasının zafiyete uğratılmaması dengesi dikkate alınmalıdır. Ayrıca böyle bir uygulamanın yapılabilmesi ve olası risklerin engellenebilmesi için gerekli alt yapıların hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Her konu gibi uzmanlık gerektiren askerlikle de ilgili bilgisi olmayanların popülist yaklaşımları doğru bir davranış olarak algılanmamalıdır. Böylece yurt savunmasının zarar görmemesi sağlanmalıdır”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.