1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI”
“EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI”

“EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI”

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, “30 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Günü ve Emekliler Haftası”

A+A-

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, “30 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” dolayısıyla mesaj yayınlandı.

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Başkanı Soyer Unku, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Tolga, KKTC Polis Emeklileri Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Vakıflar ve Din İşleri Emekliler Derneği Başkanı Derviş Coşkuner’in imza koyduğu mesajda, tüm emeklilerin “Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” kutlandı.

Mesajda, 2007’den bu yana iktidar olan partilerin dar gelirli kesimlerin lehine olumlu icraatta bulunmadığı emeklilerden vergi alınması için yasalar yapıldığı, beş ay da kesintiye gidildiği ifade edildi.

Mesajda şöyle denildi:

“2007 sonrası iktidarı elinde tutanlar 2011 yılında Hayat Pahalılığını dondurarak hem çalışanın, hem de emeklinin yüzde 11.72 oranındaki haklarını gasp etmişlerdir. 2010 yılında iktidara gelenleri Eylül 2013’te sandıkta bırakan halk yeni iktidardan da destek bulamamış, aksine yüzde  30’lara varan elektrik zammı, döviz kurlarının sürekli yükselişi ve akaryakıt zamları ile perişan olmuştur. 2014 yılı aylık hayat pahalılığı oranları, son üç aydır adeta bilinçli olarak kısılmış ve en son mayıs ayında yüzde - 0.78 oranı ile daha da geriye taşınmıştır”

Türkiye Soma’daki Maden Ocağı’nda yaşanan kaza sonucu hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı dileyen Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, dul eşler ile yetim çocuklar için yapılacak her türlü maddi ve manevi çalışmanın içinde olacaklarını ve destek vereceklerini kaydetti.

“ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ”

Mesajda, Soma faciası ve Ramazan ayının da başlamış olması nedeniyle bu yılki balo ve benzeri etkinliklerin tümünün iptal edildiği ifade edildi.

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, 30 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Ulu Önder Atatürk’ün Anıtı’na çelenk koyacak; saat 10.00’da Dr. Fazıl Küçük ve saat 10.30’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabirlerini ziyaret edecek. “30 Haziran – 4 Temmuz” tarihlerinde gelen ve giden gönderilere Posta Dairesi Müdürlüğü’nce kaşe vurulacak.

Merhum emekliler için 4 Temmuz Cuma günü saat 12.00’de Arabahmet Camii’nde Mevlit okutulacak.

Emekliler Haftası boyunca yaşlı ve hasta üyelere ziyaretler yapılacak.

“SEÇİME KATILIM ÇAĞRISI”

Komite mesajında yerel yönetimlerin önemine işaret ederek, herkesi iradesini özgür olarak kullanmak üzere seçime katkı koymaya, Anayasa değişiklikleri konusunda da düşüncelerini yansıtmaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.