1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK HABER!
EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK HABER!

EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK HABER!

EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK HABER!

A+A-

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı sonrasında Başbakan tarafından açıklanan Hayat Pahalılığı (HP) ödeneklerinin emekli maaşlarına da yansıtılacağının belirtilmemesinin, emekli camiasında üzüntüyle karşılandığını bildirdi.

Komite, 2015’in ilk altı aylık hayat pahalılığı oranı olan yüzde 3.18’lik artışın ocak ayı sonunda olduğu gibi o günkü formülle emeklilere de ödeneceğini belirterek, emeklilerin rahat olmasını istedi.

Komitesi Basın Sözcüsü Mustafa Tolga yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayı sonunda ödenecek Hayat Pahalılığının detayları açıklanırken emeklilerin bu artışı alacağının söylenmediğini belirterek bu durumun emekli camiasında üzüntü yaratığını kaydetti.

Tolga, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İki gündür merkez ve şubelerimize ulaşmaya çalışan emeklilerimize durum izah edilmektedir. Ancak bize ulaşamayan emeklilerimiz de rahat olsun diye 2015’in ilk altı aylık hayat pahalılığı oranı olan yüzde 3.18’lik artışın ocak ayı sonunda olduğu gibi o günkü formül ile emeklilere de ödeneceğini açıklamayı yararlı görüyoruz.

Derneğimizce yapılan hesaplamalar da Ocak 2015 ayı sonunda alınan artışın yaklaşık iki katı artış alınacağı görülmüştür. Kısacası 45 TL alan bu kez 90 TL alabilecektir.” 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.