1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. EMİNE ERDOĞAN'A ŞOK SÖZ!
EMİNE ERDOĞAN'A ŞOK SÖZ!

EMİNE ERDOĞAN'A ŞOK SÖZ!

Resepsiyona büyük bir ayıp damgasını vurdu.

A+A-

Japonya'nın Milli Gün Resepsiyonuna büyük bir ayıp damgasını vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşma yapmasına tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sert tepki gösterdi. Kamer Genç'in ise bunu neden yaptığı anlaşılamadı.

Japonya Milli Gün Resepsiyonu Ankara'daki Büyükelçilik Rezidansında Büyükelçi Kiyoshi Araki'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Resepsiyona Emine Erdoğan, Bakan Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ak Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

TERBİYESİZ HERİF
Resepsiyonda Emine Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada CHP'li Genç'in, "Sen burada ne sıfatla konuşuyorsun" sözleri üzerine salonda gerginlik yaşandı. Korumalar Kamer Genç'i uzaklaştırmaya çalışırken, Genç'e Bakan Yıldız müdahale etti. Bakan Yıldız, Genç'e, "Terbiyesizleşme. Çık dışarı. Terbiyesiz herif" diye bağırdı. Korumalar, Genç ve Yıldız'ı ayırırken, Emine Erdoğan ise o dakikalarda konuşmasına devam etti. Salondan kovulan Genç salon dışında da saygısız ve terbiyesiz hareketlerine devam etti. CHP'li isimlerin bile Genç'ten utandığı görüldü.

ALKOLLÜ MÜYDÜ?
Olaya tanık olan görgü şahitleri, bu terbiyesiz davranış esnasında Kamer Genç'in ağır şekilde alkol koktuğunu ifade ettiler.
Kamer Genç'in vukuatları bunlarla da sınırlı değil. Japon misafirlerin olduğu bir salonda yaptığı saygısızlık sonucu Genç'i bulunduğu yerden uzaklaştırmaya çalışan Bakan Taner Yıldız'a "lan" şeklinde hitap etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

BAKAN ŞAHİN'DEN SERT TEPKİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik "seviyesizce ve dengesizce sözleriyle yine kimseyi şaşırtmayarak, kendisine yakışanı yaptığını" bildirdi.

MECLİS'İ DE KARIŞTIRMIŞTI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Geçtiğimiz Nisan ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, "Atatürk olmasaydı hangi tarikat mensubunun kaçıncı hanımı olurdunuz?" diye sordu. Genç'e "Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum" diye tepki gösteren Şahin, "Haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun" şeklinde konuştu. AK Partili vekillerin üstüne yürümek isteği Genç'e kınama cezası verildi.

O SÖZLERİ DE TARTIŞMA YARATMIŞTI

TBMM Genel Kurulu'nun 2 hafta önceki görüşmelerinde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in başörtülü vekillerle ilgili açıklamaları tartışmaya neden oldu. Milletvekillerinin Meclis'e başörtüsü ile girmelerini bir türlü kabul edemediğini belirten Genç, "O gün olanları, TBMM Genel Kurulu'nda çıkarılan sesleri, sevinç gösterilerini, Kubilay'ın başını kör testere ile kesenlerin zafer naraları olarak yorumladım. Tarihe, kayıtlara geçsin diye bunları söylüyorum" dedi. Genç'in bu ifadeleri AK Parti ve MHP sıralarından tepki çekti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "İç tüzükte milletvekillerinin başörtüsü ile Meclis'e girmelerinde bir engel görmüyoruz. Türkiye rahatlamıştır. Bu konunun böyle bir politik değerlendirmeye uygun olmadığını bildirmek isterim" dedi.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.