1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ”EMİR VERENLER DE, YERİNE GETİRENLER DE SORUMLU..."
”EMİR VERENLER DE, YERİNE GETİRENLER DE SORUMLU..."

”EMİR VERENLER DE, YERİNE GETİRENLER DE SORUMLU..."

CTP GENEL BAŞKANI YORGANCIOĞLU: ”ÇOĞUNLUĞUNU KAYBETMİŞ HÜKÜMETİN SEÇİMLERDE RANT SAĞLAMAK İÇİN DEVLET OLANAKLARINI PEŞKEŞ ÇEKMESİ SİYASİ AHLAKLA BAĞDAŞMAZ”

A+A-

“EMİR VERENLER DE, YERİNE GETİRENLER DE SORUMLUDUR… HESABINI SORACAĞIZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, çoğunluğu kaybetmiş hükümetin erken seçimde siyasi rant sağlamak amacıyla devlet olanaklarını kullandığını savunarak, bunun siyasi ahlakla bağdaşmadığını belirtti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında, “Seçim tarihinin kesinleşmeye başladığı bu günlerde iktidarı elinde bulunduranlar devlet olanaklarını sorumsuzca kullanmaya, birçok seçim rüşveti verme yanında halkımızın çok hassas olduğu vatandaşlık konusunda da yeni vatandaşlıklar verme çalışmalarını süratle başlatmıştır” iddiasında bulundu.

Vatandaşlık yanında kırsal kesim arsası dağıtmanın da gündemde olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Devlet olanaklarını değişik yöntemlerle peşkeş çekmeleri kabul edilmezdir. Siyasi ahlakla bağdaşmamaktadır” dedi.

Yorgancıoğlu,  bu tür emirleri verenlerin ve emirleri yerine getirenlerin yasalar karşısında sorumlu olduklarını ve kendilerinin hükümet döneminde bunların hesabını soracaklarını da kaydetti.

Yorgancıoğlu, çoğunluğunu kaybetmiş hükümetin bu tür icraatlar yapmasının affedilecek bir davranış olmadığını belirterek,  UBP hükümetini bunlardan vazgeçmeye çağırdı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.