1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN ANLAMLI, ÜZERİNDE EN FAZLA DURULMASI GEREKEN GÜNLERDEN BİRİ
EN ANLAMLI, ÜZERİNDE EN FAZLA DURULMASI GEREKEN GÜNLERDEN BİRİ

EN ANLAMLI, ÜZERİNDE EN FAZLA DURULMASI GEREKEN GÜNLERDEN BİRİ

Tüm kadınları, tüm kadınlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyor onlara sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum

A+A-

EROĞLU: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE İSTİSMARIN ORTADAN KALKMASI ÇAĞDAŞ DEVLET ANLAYIŞININ BAŞLICA GEREĞİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kalkmasının çağdaş devlet anlayışının başlıca gereği olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bugün mesaj yayınladı.

Derviş Eroğlu mesajında Birleşmiş Milletler (BM)’nin 1977 yılından bu yana, kadın haklarının ileri götürülmesi için tüm üyelere kutlanmasını önerdiği Dünya Kadınlar Günü’nün en anlamlı, üzerinde en fazla durulması gereken günlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Her yıl, geçmiş yılın muhasebesi yapılarak daha ileri gidilmesi için tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları ifade etti:

“Kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kalkması çağdaş devlet anlayışının başlıca gereğidir. Kadına yönelik cinsel istismar, şiddet haberlerinin hala medyamızda çokça yer alır alması bizleri üzmekte, daha kat etmemiz gereken mesafe olduğunu göstermektedir.

Devletin ilgili tüm kuruluşları ile sivil toplum örgütleri çalışmalarını hızlandırarak yaşanan sıkıntıların geride kalmasını başarmalıdır. Cumhurbaşkanlığı bu konuda yapılan çalışmalara katkı sağlamaktadır ve bu çabalarını artırmaya hazırdır.

Kıbrıs Türk kadınının tarihsel süreç içinde gerek varoluş ve özgürlük mücadelemize, gerekse ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel yaşantımıza büyük katkısı olmuştur.

Kadının her alandaki etkinliğinin artması, bunu engelleyen unsurlar varsa kaldırılması da çağdaş devlet olmanın başlıca gereklerinden biridir.

Kadınlarımızın beklentileri ortadadır. Kıbrıs Türk kadını iş, aş, refah, gelecek kaygısından uzak, huzur içinde bir yaşam beklentisi içindedir.

Kıbrıs Türk Kadını,  Ada’daki hak ve hukukumuzun korunacağı, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam edeceği, bizi geriye değil, ileriye taşıyacak bir antlaşmadan, barıştan yanadır.

Kıbrıs Türk Halkı’nın hür iradesi ile cumhurbaşkanlığı görevine seçildim ve halkımızdan ışık, yönlendirme ve güç alarak anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışıyorum.

Herkes bilsin ki, Kıbrıs Türk Halkı’nı sosyal, siyasal, ekonomik olarak perişan etmeyecek, dengeli, kalıcı, yaşayabilir bir antlaşmaya imza atacak iradeye sahibim ancak kimse benden tersi bir antlaşmaya sırf birileri beni övecek diye imza atmamı beklemesin.

Bir devlet çatısı altında yaşıyoruz ve Kıbrıs Türk Halkı kadını, erkeği ile yarınları bugünlerden çok daha güzel kılabilecek kadar vatanına bağlıdır, bilgi birikimi ve heyecana sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınları, tüm kadınlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyor onlara sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.