1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN BAŞARILI ÇAVUŞ ADAYI ÖZUĞURLU
EN BAŞARILI ÇAVUŞ ADAYI ÖZUĞURLU

EN BAŞARILI ÇAVUŞ ADAYI ÖZUĞURLU

186 çavuş adayına rütbeleri takıldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da katıldığı tören,

A+A-

 

186 ÇAVUŞ ADAYINA RÜTBELERİ TAKILDI

TÜMGENERAL BOZKURT: “KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRLÜK VE EGEMENLİĞİ, BUGÜN ANT İÇEN GENÇLER VE GELECEK NESİLLER OLDUĞU SÜRECE KORUNACAKTIR”

KAHRAMANOĞLU: “ÜLKEMİZİN TEMİNATI OLMAYA, DEVLETİMİZİ, BAYRAĞIMIZI KORUMAYA ANT İÇTİK”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 37/1’inci dönem çavuş adayları, bugün düzenlenen törenle ant içti.

Gazimağusa Gülseren Kışlası’nda bulunan Eğitim Merkez Komutanlığı’nda yer alan törende, 186 çavuş adayına rütbeleri takıldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da katıldığı tören, saat 10.00’da başladı.

Törene, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yanı sıra Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, bakanlar, milletvekilleri, diğer yetkililer, askeri erkan, vatandaşlar ve aileler katıldı.

Cumhurbaşkanı’nın karşılanmasının ardından, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan tören, ant içme icrasıyla sürdü ve çavuş adayları ant içti.

EN BAŞARILI ÇAVUŞ ADAYI ÖZUĞURLU

Yaş kütüğüne dönem plaketini celbin en başarılı çavuş adayı Tayfun Özuğurlu çaktı. Özuğurlu'ya rütbesini Cumhurbaşkanı Eroğlu taktı ve hediyesini verdi.

Başarılı diğer personele çavuş rütbelerini ise sırasıyla Meclis Başkanı Siber, Başbakan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Talat, Büyükelçi Akça, KTBK Komutanı Savaş, GKK Komutanı Bozkurt taktı ve ödüllerini verdi. Ardından tüm çavuş adaylarının rütbeleri takıldı.

GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt'un konuşmasının ardından halk dansları gösterisi, Kıbrıs'ta milli mücadele gösterisi, tüfekli hareketler gösterisi yapıldı,  Mücahitler Marşı okundu.

Ant içme töreni, tören geçişiyle tamamlandı. Törenin ardından izaz ikramda bulunuldu.

BOZKURT: “MÜKEMMEL BİRER ASKER OLACAKLAR”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, KKTC'nin varlığını ve bütünlüğünü, Kıbrıs Türk halkının egemen ve özgür yaşamını devam ettirmesi için bugün ant içen çavuş adaylarının kahraman birer Mücahit olduklarına işaret ederek, genç Mücahitlerin mükemmel birer asker olacaklarına inanç belirtti.

Bozkurt, aslan gibi evlatlarını kendilerine teslim eden ve törene katılan ailelere teşekkür ederek, çocuklarının askerden kendini geliştirmiş ve vatan bayrak sevgisiyle çıkacağını vurguladı.

Gülseren Kışlası’na vatani görevini yapmak için gelen asker adaylarının, askerliğe hemen uyum gösterdiğini, bunun da Türk halkının "her Türk asker doğar sözü" ve "vatanı korumaya hazır" olduğunu gösterdiğini belirten Bozkurt, askerde ant içme töreninin, askerlikte en kutsal görev ve varlığın kesin ifadesi olduğuna vurgu yaptı.

Tümgeneral İlyas Bozkurt, aileleri, çocuklarını yetiştirdikleri ve askere gönderdikleri için teşekkür ederek, ailelerin, vatana, bayrağa, özgürlük ve egemenliğe sahip çıkacak gençleri yetiştirdiklerini kaydetti, Türk milletinin bir bütün olduğuna işaret etti.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenliğini bugün ant içen gençler ve gelecek nesiller olduğu sürece koruyacağını belirten Bozkurt, bu yüzden ailelere büyük özveri göstermek düştüğünü kaydetti ve çocuklarını kendilerine teslim eden ailelerin içlerinin rahat olmasını istedi.

Genç Mücahitlere de seslenen Bozkurt, askerliğin kutsal bir görev olduğunu vurguladı, askerlik görevinin önemine işaret etti, askerlik ilkelerine bağlı, vatan ve bayrağını koruyan kendini geliştiren askerler olmalarını istedi.

Bozkurt, genç Mücahitlerin üniformaya yakışır davranmasını da isteyerek, mükemmel askerler olacaklarına inandığını ve güvendiğini kaydetti. Bozkurt, şehitleri andı, gazilere şükranlarını sundu.

KAHRAMANOĞLU: “ÜLKEMİZİN TEMİNATI OLMAYA, DEVLETİMİZİ, BAYRAĞIMIZI KORUMAYA ANT İÇTİK”

37/1. Dönem Çavuş Celbi adına konuşan Yıltan Kahramanoğlu da, "cesursan gel al" dedikleri meydanı, Türk’ün gücünü göstererek "Türk’üm, cesurum, geldim, aldım" diyerek aldıklarını, bu meydanda da bugün askerlik yemini etmekten onur duyduklarını vurguladı.

Kahramanoğlu, düşmanın kapıda olduğunu, geçmişin dün gibi akıllarında yer tuttuğunu, ama düne takılıp kalmadıklarını ve geçmişi bilerek vatana ve devlete sahip çıktıklarını belirterek, "Ülkemizin teminatı olmaya, devletimizi, bayrağımızı korumaya ant içtik" dedi.

Atalarının kendilerine devrettiği gibi kendilerinin de birlik beraberlik içinde devleti ve vatanı gelecek nesillere aktaracaklarını vurgulayan Kahramanoğlu, "Yolumuz Atatürk yoludur. Ne mutlum Türk’üm diyene" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.