1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN GÜÇLÜ PARTİ KONUMUNDAYIZ
EN GÜÇLÜ PARTİ KONUMUNDAYIZ

EN GÜÇLÜ PARTİ KONUMUNDAYIZ

En Güçlü Parti Konumundayız

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP’nin, ülkenin geleceğini şekillendirmeye aday en güçlü parti konumuna hızla yükseldiğini savundu. Özyiğit,  “En büyük amacımız ilk seçimlerde halkımızı iktidara taşımaktır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bunu başarmamak için hiçbir neden yoktur” dedi.  

ÖZYİĞİT: “ÜLKENİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMEYE ADAY EN GÜÇLÜ PARTİ KONUMUNA HIZLA YÜKSELİYORUZ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP’nin, ülkenin geleceğini şekillendirmeye aday en güçlü parti konumuna hızla yükseldiğini savundu. Özyiğit,  “En büyük amacımız ilk seçimlerde halkımızı iktidara taşımaktır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bunu başarmamak için hiçbir neden yoktur” dedi.  

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Yeniboğaziçi-Mormenekşe Örgüt kongrelerine önceki akşam gerçekleştirildi. Yeniboğaziçi Örgüt Başkanlığına Koray Diran, Mormenekşe Örgüt Başkanlığına ise Derviş Emiroğluları’nın seçildiği kongrede altışar kişilik yönetim kurulları da belirlendi.

Toplantıya TDP Genel Başkan Cemal Özyiğit, TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli ve  Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları da katıldı.

TDP Başkanı Özyiğit, kongrede yaptığı konuşmada, geçmiş yönetimlerde görev alan kişilere teşekkür ederek, örgüt başkanlığına ve yönetim kurullarına seçilen kişilere de başarı dileyerek başladı.

Lefke’den Dikparpaz’a kadar tüm bölgelerde yoğun bir örgütlenme çalışması içinde olduklarını ve var olan örgütleri yeni katılımlarla güçlendirirken, birçok yerde de yeni örgütler kurduklarını aktaran Özyiğit, önümüzdeki günlerde birçok örgütü daha kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

TDP’nin ülkenin geleceğini şekillendirmeye aday en güçlü parti konumuna hızla yükseldiğini savunan Özyiğit,  “En büyük amacımız ilk seçimlerde halkımızı iktidara taşımaktır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bunu başarmamak için hiçbir neden yoktur” dedi. 

Etkin bir güce sahip oldukları Yeniboğaziçi-Mormenekşe bölgelerinin önemine dikkat çeken Özyiğit, bölgeye, bölge halkının sorunlarına önem göstererek, gerek mecliste, gerekse diğer platformlarda sorunları gündeme getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

“ÜRETİCİLER HEP GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Gözbebeği olması gereken üreticilerin ülkemizde maalesef hep göz ardı edildiklerini savunan Özyiğit, üreticinin yanında olduğunu iddia edenlerin hükümette olduğu dönemde üreticilerin en sıkıntılı günlerini yaşadıklarını ileri sürdü.

Özyiğit, “Bir ülkede ekim dönemi geldiği halde çiftçi traktörüne mazot koyup, tarlaya çıkamıyorsa; üreticilerimiz geçen yıldan kalan gübre borcunu halen ödenmiyorsa; doğrudan gelir ve mazot desteği verilmemişse; devlet üreticiyi, çiftçiyi tüccara peşkeş çekmişse; bu ülkede üretici gözden çıkarılmış demektir” dedi.

Tüm üreticilerin gerçekten zor durumda olduğunu, ancak önlem alması gereken hükümetin tam tersini yaptığını savunarak, domates ithalini örnek gösteren Özyiğit, “Benim üreticim ürününün, emeğinin karşılığını alamazken, ülkeye ithal domates getirilecek. Üstelik de zehirli domates. Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Özyiğit, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçilmesiyle birlikte başlayan müzakere sürecinin olumlu bir şekilde ilerlediğini ancak çözüme kadar daha çok zor ve çetin bir süreç olduğunu ifade etti.

Akıncı’nın, karşı tarafın hassasiyetlerini da dikkate alarak, Kıbrıs Türk halkının onurlu geçmişini gözeterek, geleceğini şekillendirecek bir barış arayışında olduğunu belirten Özyiğit, “Sn. Akıncıya olan inancımız tamdır” dedi.
 
MUSTAFA EMİROĞLULARI

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları da, köklü bir geleneğe sahip olup, tutarlı ve ilkeli bir siyaset yürüten TDP’nin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. 
Ülke genelinde olduğu gibi Mağusa ilçesinde de partiye katılımların arttığını, birçok bölgede örgütlerin kurulduğunu aktaran Emiroğluları, önümüzdeki günlerde birçok bölgede daha örgüt kurulacağını belirtti.

6 Aralık’ta gerçekleştirilecek kurultay öncesinde, var olan belde örgütlerinde de kongre yapacaklarını kaydeden Emiroğulları, Yeniboğaziçi ile Mormenekşe Örgüt kongrelerinin ardından 5-6 bölgede daha yeni katılımlarla birlikte örgütleri güçlendirileceklerini kaydetti.

Duruşu ve politikalarıyla halktan ciddi bir destek almaya başlayan TDP’nin ilk seçimlerde mutlaka hükümeti oluşturan parti olacağına inanç belirten Emiroğluları, “Halkımız ile birlikte bu yolu yürümeye devam edeceğiz ve ülkedeki gerçek değişim ve dönüşümü gerçekleştireceğiz “ dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.