1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EN İYİSİNİ SİZ SEÇİN”
“EN İYİSİNİ SİZ SEÇİN”

“EN İYİSİNİ SİZ SEÇİN”

“EN İYİSİNİ SİZ SEÇİN”

A+A-

ÖZERSAY, KANAL T’DE KATILDIĞI PROGRAMDA KIBRIS SORUNU VE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSUNDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ÖZERSAY: “SEÇMEN; SEÇİMİN SONUCUNU BELİRLEYENDİR, TAHMİN EDEN DEĞİL”

 Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yanıltıcı anketler yapıldığın kaydederek, seçimlerin “spor toto” gibi bir bahis oyunu olmadığına dikkat çekti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kanal T’de katıldığı bir programda Kıbrıs sorunu ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili vatandaşlara çağrı yaparak, şunları söyledi:

“EN İYİSİNİ SİZ SEÇİN”

“Siz kimi desteklerseniz güçlü olan, kazanacak olan odur. Acaba kim kazanır diye tahminde bulunup ona göre oy verilmez. Bazı rakamlar açıklayarak halkı yanıltmaya çalışanlar olduğu aşikar ancak dünya değişiyor, artık herkes herşeyin farkındadır. Sandığa girdiğimizde elimizde olan oy hakkı bir tahminde bulunmak için değil, kazanacak olanı belirlemek içindir. Seçmen, seçimi belirleyendir, tahminde bulunan değildir. Kimin kazanacağını tahmin etmeye çalışmak gereksiz ve boşa bir yönlendirmedir. Kimin kazanmasını isterseniz, ona destek verirsiniz ve kazanır. Kendi iradenizi de ancak bu şekilde yansıtabilirsiniz. Günü geldiğinde adaylar arasından en iyisini siz seçin.

Bu seçimde vatandaş, geçmiştekinden farklı olarak kararı kendisi verecektir, vatandaş, kendisi belirleyecektir. Güven duymadığı siyasi parti yöneticilerinin sözlerine göre oy verecek olsaydı geçtiğimiz yıl yapılan referandumda siyasi partisi evet demesine rağmen kendisi anayasa değişikliğine hayır demezdi.”

Bugün çok büyük bir “sessiz çoğunluk” olduğunu söyleyen Özersay, ülkenin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili pek çok kişinin siyasi görüşünü açıklamaktan çekindiğini, çünkü üzerilerinde siyasi baskı ve yönlendirme olduğunu savundu.

Geçtiğimiz yıl genel seçimlerde, yerel seçimlerde ve referandumda halkın bir mesaj verdiğini dile getiren Özersay, halkın Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok daha net bir mesaj vereceğine ve daha büyük bit değişimi, gerçek değişimi başaracağını söyledi. Devletin tepesinden başlayarak bir şeylerin daha farklı bir siyaset anlayışı ile değiştirilmeye başlanması için çok büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Özersay, bu seçimlerin siyasi açıdan bir kırılma noktası olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde mal beyanında bulunduğunu söyleyen Özersay, halkın ve medyanın diğer adaylardan da mal beyanı talep etmesini istedi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER...

Kudret Özersay kendisine yöneltilen soru üzerine, Türkiye ile ilişkileri de ele alarak şu açıklamaları yaptı.

“Bir Kıbrıslı Türk olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimizin tam anlamıyla rayına oturduğunu, sağlıklı bir zeminde ilerlediğini düşünmüyorum. Bizim seçmiş olduğumuz siyasiler Kıbrıs Türkü’nü Türkiye yöneticilerine şikâyet edercesine anlatmaları ve buraya gelince de ‘Türkiye izin vermedi’ diyerek, Türkiye’yi de Kıbrıs Türkü’ne şikayet etmeleri çok ciddi bir sorundur.

Kıbrıslı Türkler olarak kendi kendimizi yönetme konusunda ortaya koyacağımız taleplerin hayat bulması için bir an önce sahip olduğumuz kurumlara çeki düzen vermemiz gerekir, çalışanın ve hak edenin hakkını alabileceği, partizanlığın ve adam kayırmacılığın önüne geçilen bir mekanizma yaratmamız artık kaçınılmazdır.

Çünkü ancak böyle bir mekanizmayı yaratırsak öz güvenimizi ve öz saygımızı kazanır, başkasının da bize saygı duymasını çok daha güçlü bir biçimde isteyebilir ve elde edebiliriz. Cumhurbaşkanlığı görevine gelmem durumunda Kıbrıs Türkü’nün bölgesel bir aktör olması ve kendi iradesine saygı duyulacak bir düzene sahip olması en temel hedeflerimden birisini oluşturacak.”

"YÖNETME KONUSUNDA ZAFİYET YAŞIYORUZ"

“Yönetme konusunda zafiyet yaşıyoruz, bunun sorumluları bize yeniden bizi seçin diyorlarsa burada bir gariplik vardır. Yönetemezseniz gelir bir başkası sizi yönetir” diyen Özersay, şunları kaydetti.

“Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yönetme mücadelesini bu kadar yıldır ister çözüm olsun bir çözüm çerçevesinde; ister çözüm geciksin çözümsüzlük halinde kendi kendimizi yönetme mücadelesinin Türkiye ile olan ilişkilerimize de çok net yansıması gerektiğine inanan bir kişiyim. Bu sağlıksız ilişkinin düzeltilmesi gerektiğini savunuyorum ve bunu başarabileceğime inanıyorum.’

Kudret Özersay, “anavatan” kavramına ilişkin bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

“Türkiye için anavatan kavramını kullanan siyasilerin bir bölümü, bugüne kadar cebini doldurmaya baktı ve memleketin kurumlarının içinin partizanlık ve adam kayırmacılıkla boşaltılmasına neden oldu. Bir başka ifadeyle bu kavramları ve bayrak gibi önemli sembolleri istismar eden siyasiler oldu. Evet, Anavatan Türkiye bizim en iyi dostumuzdur, stratejik ortağımız ve müttefikimizdir. Ve ben bana ‘kendini ne hissediyorsun’ diye sorulduğunda; ‘kendimi, Kıbrıslı bir Türk olarak hissediyorum’ derim, çünkü bana göre insanlar kendilerini ne hissediyorlarsa odurlar”.

Türkiye ile ilişkilerin işin ehli olan insanların göreve gelmesi ile düzeleceğini kaydeden Özersay, “Eğer siz ne dediğinizi bilir, konuya hakim olursanız, konunun uzmanı olursanız Türkiye ile de, dünyanın diğer devletleri ile de ve tabi ki Rum tarafı ile olan ilişkilerde de herkes size saygı duyar ve sizin iradeniz masaya yansır, saygı görür” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.