1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. EN SAĞLIKLI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ
EN SAĞLIKLI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

EN SAĞLIKLI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Bu işin uzmanlardan sizi aç bırakmadan tok tutacak 7 basit strateji.

A+A-

Ağır olun ve tadını çıkarın

Yemeğinizi yerken, basit şeyleri renklendirmeyi, tadına tat katmayı deneyin. Örneğin sahanda yumurtanın üstüne biraz toz veya pul biber serpiştirebilirsiniz. Makarnaya acı sos dökebilirsiniz. Yeme de yanında yat dedirten türden olur. “Acı iştah açar denir” hep ama aslında acılı yiyecekler beynimizi harekete geçirerek yemek yediğimizin farkına varmamızı sağlar.

Bir ısırın, bir soluklanın

Rhode Island Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre lokmalarınızı yavaşlatmak aldığınız kalori miktarında %10’luk bir azalma sağlıyor. Gerekirse lokmalarınızı bile sayın. Bunda gocunacak bir şey yok. Soluklanmak da ne kadar aç olduğunuzu değerlendirebilmek adına faydalı. Çünkü zihninizin bedeninize kulak vermesini sağlar. Ayrıca çok da pratik bir yöntem… Kıtlıktan çıkmışçasına yemeklere abanıp dikkat çekmek yerine, soluklana soluklana yola devam etmek, insanların dönüp de size bön bön bakmasını önler.

Oturun da yiyin

Derli toplu bir şekilde oturarak yemek yemeniz normalden daha fazla yediğiniz hissini uyandırıyor, böylece de doyma hissiniz artıyor. Kanadalılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre masada yemek yiyen insanlar, yemeklerini ayakta yiyenlere göre üçte bir oranında daha az yemek tüketiyor. Eğer büyüklerimizin dediği gibi nimete biraz saygı gösterip oturup doğru düzgün yersek, kaşığımızı kürek misali sallamaktan bir nebze olsun vazgeçebiliriz.

Beyaz camı kapatın

Yemek yerken televizyon izleyen insanların normalde tüketeceklerinden 288 kalori daha fazla tükettikleri bulundu. Bunun nedeni anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Televizyon dikkatimizi dağıtıyor. Böylece beynimiz, midemizin dolduğu sinyalini geç verebiliyor.

Hep birlikte yiyelim demeyin

Bir grup arkadaşıyla yemek yiyen erkeklerin, bir kadınla veya eşiyle yemek yiyenlere göre %60 oranında daha fazla kaloriyi mideye indirdikleri bulundu. Bunun nedeni ise birlikte yemek yedikleri kişilerin yediği miktarla kendi yediklerini kıyaslamaları. Bekârlar partisi yapılacak veya felekten bir gece çalınacak ya da arkadaşlarla çilingir sofrası kurulacak da, ben geri mi kalacağım diyebilirsiniz. Haklısınız, tamam. Gidin tabii, o kadar da değil. Fakat ölçülü olun. O, 1 ekmek yedi diye, sizin kalkıp 2 ekmek yiyecek haliniz yok. Ama bilinçaltında bunun yaptığımızın farkına varamayabiliyoruz maalesef.

Yemek günlüğü tutun

Gün içinde ne kadar yiyecek tükettiğinizi kendinize hatırlatmanız etkili bir yöntem. Karman çorman bir sisteminizin olmasına hiç de gerek yok. Pittsbugh Üniversitesi’ndeki bilim adamlarına göre kilo vermek konusunda sadece yediği yemeğin hacmini yazmakla yetinen insanlar, aldığı kalori miktarını hesaplayanlar kadar başarılı oluyorlar.

‘Sağlıklı’ denilen her şeye güvenmeyin

Yiyeceğiniz şeyin kalori miktarını %35 oranında daha az olarak tahmin etme ihtimaliniz yüksek. Ben biliyorum demeyin hemen. En iyisi mi, siz yemeği sipariş etmeden şefe bir danışın. Nedir, ne değildir sorup öğrenin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, değil mi?

(Menshealth)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.